Головна » 2019 » February » 11 » Від Афганістану до Іраку
12:26
Від Афганістану до Іраку
Від Афганістану до Іраку

14 лютого, о 12.00, у Волинському краєзнавчому музеї буде відкрито виставку «Від Афганістану до Іраку: волиняни у військових конфліктах на території інших держав», приурочену до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

На виставці увазі відвідувачів представлено фотодокументальні та речові матеріали, з історії участі волинян у військових конфліктах на теренах іноземних держав у часи СРСР. Головним чином висвітлено трагічні події війни в Афганістані (1979–1989 рр.), через горнило якої пройшло близько 160 тис. українців. Цьогоріч, 15 лютого виповнюється 30 років від часу виведення радянського контингенту з цієї країни. На виставці представлено світлини волинян, які служили в Афганістані, їхні нагороди, зброя, статистичні дані, тогочасна афганська преса, книги.

На окремому стенді розміщено матеріали про українців, які за часів незалежної України брали участь у миротворчих операціях під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій. Найчисельнішими була присутність українських миротворців у Боснії і Герцоговині (1992–1999 рр.) та Іраку (2005–2011 рр.).

Світлини деяких з миротворців, родом з Волині, їхні державні відзнаки, теж презентовано на виставці. Висвітлена і участь ветеранів війни в Афганістані та колишніх миротворців у війні на сході України – і як волонтерів, і як військовослужбовців ЗС України.

Виставка «Від Афганістану до Іраку: волиняни у військових конфліктах на території інших держав» буде працювати в дні роботи музею впродовж місяця.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 464 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]