Головна » 2018 » October » 13 » В обласному музеї зустрілися з прикордонниками
13:56
В обласному музеї зустрілися з прикордонниками
В обласному музеї зустрілися з прикордонниками

10 жовтня 2018 року до Дня захисника України, у рамках проекту «Наші Захисники», у Волинському краєзнавчому музеї відбулась зустріч із військовослужбовцями Луцького прикордонного загону.

Автор проекту – кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник музею Зек Богдан розповів присутнім про цикл проведених заходів із популяризації внеску волинян в обороні державного суверенітету і територіальної цілісності України. Як зазначив науковець, у перспективі, в стінах музею буде розгорнута найбільша в області виставка, присвячена нашим захисникам – героям АТО і ООС.

До слова запросили першого командира Луцького прикордонного загону, генерал-лейтенанта у відставці, Почесного прикордонника України, Голову ради організації ветеранів ДПС України по Волинській області Яворського Аркадія Семеновича. Він розповів, як формувалася прикордонна служба, які виклики постали перед молодою Українського державою тоді.

Перед студентами та ліцеїстами виступили військовослужбовці-прикордонники, учасники АТО – полковник Целюх Руслан Степанович, підполковник Мостовий Олександр Вікторович, старший сержант Дрозд Ігор Васильович. Зворушливо про початок війни і своїх загиблих побратимів молодших сержантів Гулюка Сергія Миколайовича і Киричука Сергія Володимировича розповідав майор Гаврилюк Павло Валерійович.

Гостей заходу привітала хорова капела «Посвіт» під керівництвом Гал Алли Василівни, виконавши ряд повстанських пісень.

На завершення заходу в. о. директора Волинського краєзнавчого музею Силюк Анатолій Михайлович вручив подяки українським воякам за мужність і героїзм, їхню жертовність під час захисту державного кордону України і сприяння військово-патріотичному вихованню молоді. Окремою подякою за популяризацію історії українського армії відзначили завідувачку музею відділу персоналу Луцького прикордонного загону Столярук Марії Олексіївну. Подякою був також відзначений і хор «Посвіт» за активну підтримку проекту «Наші Захисники».

Оголошення про наступний захід в рамках проекту «Наші Захисники» очікуйте на музейному сайті.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 537 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]