Головна » 2017 » September » 25 » В обласному музеї розкажуть про порцеляну Радзивіллів
16:09
В обласному музеї розкажуть про порцеляну Радзивіллів
В обласному музеї розкажуть про порцеляну Радзивіллів

У Волинському краєзнавчому музеї, у рамках циклу заходів „Експонат одного дня”, 28 вересня відбудеться краєзнавча година „Порцеляна Радзивіллів в Олиці”. Це другий захід циклу на „радзивіллівську” тематику. Початок о 12.00 годині.

Дослідники і біографи життя відомого литовсько-польського роду акцентують увагу на генеалогії, політичному, соціальному і культурному аспекті діяльності представників Радзивіллів, менше звертають увагу на їх побут. Сюди входить порцеляна – посуд, яким користувалися члени магнатської родини.

У Волинському краєзнавчому музеї достеменно відомо про чотири предмети посуду, який належав Радзивіллам. Це дві чаші для пуншу польського і німецького виробництва і дві великі вази, одна з яких виконана у стилі „шинуазрі” німецького виробництва, ХVІІІ ст.

„Радзивіллівська” порцеляна – це маленька окрема новела великого життя знатної сім'ї. Вищеназвані предмети разом з іншим посудом різних виробництв, який, ймовірно, побутував у Олиці, представлений на виставці „Радзивіллівська колекція”.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 500 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]