Головна » 2021 » August » 5 » В’їзні вежі Луцька та Олики потрапили до нового туристичного проєкту «Волинські барбакани»
16:37
В’їзні вежі Луцька та Олики потрапили до нового туристичного проєкту «Волинські барбакани»
В’їзні вежі Луцька та Олики потрапили до нового туристичного проєкту «Волинські барбакани»

В’їзна брама замку Любарта і Луцька брама селища Олика невдовзі матимуть 3D-версії, і ними можна буде подорожувати в реальному часі. Область стала учасником нового промоційного проєкту «Волинські барбакани», який підтримується Українським культурним фондом та базуватиметься на архітектурній спадщині Великої Волині.

Під час зустрічі з керівником проєкту, істориком та мистецтвознавцем Миколою Бендюком голова обласної ради Григорій Недопад обговорив деталі реалізації нового туристичного маршруту. Історик пояснив, що барбакан – це в’їзна надбрамна вежа у середньовічному місті. «Проєкт передбачає дослідження таких архітектурних споруд та їх оцифрування. Це будуть елементи віртуальної реальності, а маршрут у форматі інтерактивної карти проходитиме через сім міст Рівненської, Волинської та Хмельницької областей», – розповів він.

Григорій Недопад додав, що підготовчі роботи до запуску нового туристичного продукту триватимуть упродовж серпня-листопада. «Обласна рада усіляко підтримуватиме і цей, і інші проєкти, які слугуватимуть розвиткові Волині як туристичного краю. «Волинські барбакани» - це можливість через застосування інтерактивних культурних продуктів зацікавити туриста, в тому числі й іноземного. І зацікавити не лише локальною культурною спадщиною», – зазначив голова облради.

На підтвердження мовленого він запросив Миколу Бендюка на екскурсію новоствореними у Луцьку туристичними локаціями – вежею Чарторийських та підземеллями вежі й колегіуму єзуїтів.

«Мало сказати що я вражений цим підземним комплексом, я ще й вражений величезною роботою, яку проробили лучани, щоб розчистити і укріпити підземелля», – поділився науковець.

Джерело: Волинська обласна рада

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 290 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]