Головна » 2018 » July » 29 » У Рокинівському музеї знову буде міжнародний десант волонтерів!
16:10
У Рокинівському музеї знову буде міжнародний десант волонтерів!
У Рокинівському музеї знову буде міжнародний десант волонтерів!

Міжнародний волонтерський табір під назвою «Cтаровинна Волинь – перехрестя культур», ініційований Волинським земляцтвом у м. Києві – Міжнародним громадським об’єднанням «Волинське братство», та підтриманий Всеукраїнською асоціацією молодіжного співробітництва «Альтернатива-В» – знову розпочнеться в Музеї історії сільського господарства Волині-cкансен в с. Рокині Луцького р-ну, – повідомляє «Волинська газета».

Організатори та учасники таборування в смт. Рокині Луцького району. Серпень 2017 року

«Волинська газета» торік докладно розповідала про унікальну акцію, яку проводять міжнародні організації задля порятунку «Волинського Пирогово» – музейного комплексу під відкритим небом поблизу м. Луцька. Оскільки співвласнику закладу та його багаторічному директорові Олександру Середюку без сприяння органів місцевої влади важко втримати на плаву комплекс історичних та архітектурних споруд волинської ідентичності, йому на допомогу прийшли небайдужі люди з-за меж області.

Тож і цього річ біля Луцька з 29 липня і до 11 серпня 2018 р. за участю молоді з 7 країн світу триватиме міжнародна команда з 13 волонтерів, яка складається з молодих людей із Франції, Німеччини, Туреччини, Чехії, Словаччини, Мексики та України, виконуватиме різноманітні роботи з благоустрою Музею історії сільського господарства Волині-скансена.

«Унікальність цієї кампанії полягає в тому, що другий рік поспіль МГО «Волинське братство» у співробітництві з ГО ВАМС «Альтернатива-В» проводять спільну міжнародну акцію, яка має на меті: підвищення обізнаності українських та іноземних учасників у сфері культурної спадщини волинського краю та популяризацію її у своїх країнах; поширення знань та навичок неформальних методів освіти для пропагування захисту та збереження культурної спадщини Волині, а саме – проведення майстер-класів з волинської вишивки, волинської ляльки-мотанки, облаштування призьби волинської хати, оглядових екскурсій по історичних місцях та інше.

Мета проекту привернути увагу місцевих громад, особливо молоді, до об’єктів історичної старовини, сприяти переосмисленню їх значення для України. Запропонувати зацікавленим особам та інституціям Волинської області розробити концепцію збереження історичної спадщини Волині, як туристичного краю. Залучити місцеве населення до її збереження, адже опікуватись унікальними об’єктами є справою не тільки держави, а й пересічних громадян», – зазначив у прес-релізі оргкомітет.

«Міжнародні волонтерські табори є визнаним способом об’єднання представників різних країн на період реалізації проекту, протягом якого учасники виконують суспільно корисну роботу для місцевої громади, в даному випадку – роботу, спрямовану на збереження об’єктів історичної спадщини. Реалізація кожного з таких проектів відбувається за умови тісної співпраці з місцевими органами влади, залучення місцевої громади.

Волонтерський табір «Старовинна Волинь – перехрестя культур» сприятиме розвитку міжкультурного діалогу та миру. Такі проекти об’єднують людей з різних країн, різного культурного походження та віросповідання навколо спільної мети, досягнення якої можливе тільки за умови об’єднання зусиль учасників процесу на всіх рівнях. Розробка та впровадження спільного проекту дозволяє встановити зв’язок між місцевою ініціативою та актуальними питаннями глобального масштабу», – деталізувала один із організаторів міжнародного десанту Галина Бідношей.

Прес-конференція відбудеться 30 липня 2018 р. о 15.00 на території Музею історії сільського господарства Волині-скансен, за адресою: смт. Рокині, вул. Шкільна, 1. Бажана попередня акредитація ЗМІ за номером:
+38 096 332 6306 (Жанна Шнуренко) або по електронній пошті: [email protected]

Реалізація проекту відбувається за фінансової підтримки ФОП Козел В. М., ТОВ «Владтранс» та Iнвестиційна група «VolWestGroup».

На фото Ольги КОНОНЧУК: міжнародне таборування в с. Рокині.

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 569 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]