Головна » 2021 » August » 16 » До Рокинівського музею завітав мандрівний фестиваль «З родинного джерела»
13:37
До Рокинівського музею завітав мандрівний фестиваль «З родинного джерела»
До Рокинівського музею завітав мандрівний фестиваль «З родинного джерела»

Чотири дні населеними пунктами Луцької громади мандруватиме фестиваль «З родинного джерела». 14 серпня насолодитися цікавою культурною програмою, послухати піснеспіви талановитих родин усі охочі мали можливість у селі Жидичин. Про це повідомляють на сайті міської ради Луцька.

15 серпня фестиваль приймали на території Музею історії сільського господарства Волині у селищі Рокині.

На гостей заходу очікувала цікава програма. Окрім виступів творчих колективів місцевого будинку культури та кращих виконавців міста Луцька, відбулися й показові номери від вихованців спортивних клубів “Герц” та “Окінава”.

На фестиваль завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, секретар міської ради Юрій Безпятко та депутат міської ради Ігор Курілін.

Звертаючись до присутніх, Ірина Чебелюк зазначила: “Сьогодні у нас другий день надзвичайно цікавого і колоритного фестивалю “З родинного джерела”. З ініціативи Луцької міської ради він відбувається вперше у громадах, які приєдналися до Луцька. Його особливістю є те, що ми шукаємо таланти, які є у нашій громаді. На цій сцені мають можливість виступити творчі, креативні виконавці.

Основою є родина і ми у пріоритет ставимо розвиток сім’ї та родини. Номінанти і переможці отримають грошові призи. А фінал конкурсу відбудеться у Луцьку на День Незалежності”.

Відвідувачі фестивалю мали змогу насолодитися виступами творчих родин навколишніх сіл у рамках конкурсної програми. Оцінювало виступи виконавців авторитетне журі у складі заслуженої діячки мистецтв України, викладачки-культурологині Волинського державного фахового коледжу культури і мистецтва імені Ігоря Стравінського Ірини Хмілевської, заслуженого артиста України, завідувача трупи Волинського академічного обласного театру ляльок Петра Савоша, заслуженого працівника культури України Вיячеслава Судими, викладачки диригентсько-хорових дисциплін Луцького педагогічного коледжу, керівниці гурту «NOTA NEO» культурно-мистецького центру «Красне» Аліни Степанюк, завідувачки відділом вокально-хорових дисциплін, керівниці дитячого фольклорного ансамблю «Зоряниця» Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена Олени Богдан.

Також гостей заходу своїм співом зачаровував й Волинський народний хор.

Цікаво і змістовно на фестивалі проводили своє дозвілля й діти. Для них були організовані спортивні змагання, інтелектуальні ігри, тощо.

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 230 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]