Головна » 2018 » September » 3 » У Нововолинському музеї представлена виставка художника Віталія Манойла (ФОТО, ВІДЕО)
09:12
У Нововолинському музеї представлена виставка художника Віталія Манойла (ФОТО, ВІДЕО)
У Нововолинському музеї представлена виставка художника Віталія Манойла (ФОТО, ВІДЕО)

Ще один дивовижний подарунок рідному місту до Дня народження зробив відомий художник Віталій Манойло. У Нововолинському історичному музеї відкрили персональну виставку цього талановитого митця, присвячену 68-ій річниці заснування міста шахтарів. Про це повідомляє нововолинськ.com.ua.

Це вже третя виставка Віталія Манойла, яка експонувалася у міському музеї. Цього разу художник представив 36 картин із свого творчого доробку. Це нові роботи, які він писав майже 10 років.

Виставка гармонійно поєднала картини різних жанрів живопису. Зокрема, глядачі можуть помилуватися і мальовничими пейзажами, і розкішними натюрмортами, і глибокими портретами, на яких митець уміло передає характер і стан душі своїх героїв.

Живопис Віталія Манойла відрізняється неповторною технікою і оригінальним вишуканим стилем. Адже у картинах художника чудова сюжетна лінія і композиція. Вони зачаровують дивовижною грою фарб, емоційністю і змістовністю.

На полотнах, представлених на виставці, присутні водночас історичний, культурний і духовний виміри, що таємничо переплітаються і утворюють один цільний витвір.

На роботи Віталія Манойла приємно споглядати не тільки з відстані вернісажного перегляду, але і зблизька, детально вивчаючи їх і фокусуючи свій погляд – то на окремих фрагментах, то на картині в цілому.

Зберігач фондів музею Ірина Ромашко зауважила, що художник не стоїть на місці, а постійно вдосконалюється, за представленими роботами видно, як зростає його майстерність.

«Картини Віталія Манойла – це і талант художника, і його душа. І колеги митця, і пошановувачі його творчості, які завітали на відкриття виставки, помітили яскраву динаміку росту і значний прогрес у техніці написання робіт. Живопис Віталія Манойла цікавий і глибокий. Картини цього художника можна розглядати і вивчати дуже довго. Адже вони зачаровують. Тому приходьте в наш музей і насолоджуйтеся дивовижними картинами Віталія Манойла», – зазначила Ірина Ромашко.

До речі, Віталій Миколайович малює з дитинства. Окрім цього займається іконописом і розписом храмів. Зокрема, його сакральні картини прикрашають Свято-Успенський собор Низкиничівського чоловічого монастиря, Нововолинську Хресто-Воздвиженську церкву та Іваничівський Казанський храм.

Відео Студії Телебачення Нововолинська:

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 461 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]