Головна » 2021 » August » 4 » У Нововолинському музеї діє виставка картин Василя Красьохи (ФОТО, ВІДЕО)
10:17
У Нововолинському музеї діє виставка картин Василя Красьохи (ФОТО, ВІДЕО)
У Нововолинському музеї діє виставка картин Василя Красьохи (ФОТО, ВІДЕО)

Виставка заслуженого художника України Василя Красьохи відкрилася 29 липня у Нововолинському міському історичному музеї, – повідомляє Нововолинськ.com.ua.

Василь Андрійович — український художник-живописець. Член Національної спілки художників України (1984). Заслужений художник України (2014). Учасник багатьох художніх виставок в Україні та за кордоном. Роботи Василя Красьохи зберігаються у фондах Міністерства культури України, музеях та приватних збірках багатьох країн світу.

За словами організаторів, ідея показати нововолинцям роботи відомого живописця належить місцевому митцю Анатолію Мужевітіну. Нещодавно ці картини експонувалися в приміщенні культурно-мистецького центру у Володимирі-Волинському. Там їх і побачив художник з шахтарського міста та попросив їх привезти до Нововолинська.

Самого автора робіт на презентації не було. Митець нині проживає у Києві.

Виставка має назву “Мальовнича Україна”. Вона представлена 25 полотнами виконаних за останніх два роки. Із них п’ять написані на XIII Міжнародному пленері художників “Колорит”, який відбувся в червні цього року у Володимирі.

На картинах зображені поля, земля та хати. Здебільшого, це пейзажі волинського краю звідки родом відомий художник. Василь Красьоха народився в селі Хряськ.

Виставка картин доступна для всіх охочих та триватиме впродовж місяця.

Відео Телеканал СТН:

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 314 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]