Головна » 2013 » July » 18 » У Луцьку відкривають унікальний Музей технічного прогресу.
12:54
У Луцьку відкривають унікальний Музей технічного прогресу.
У Луцьку відкривають унікальний Музей технічного прогресу.
У Луцьку відкриють Музей технічного прогресу, аналогів якого в Україні немає. Відкриття відбудеться 19 липня, початок о 16.00, – повідомляє ВолиньPost з посиланням на прес-службу спортивно-розважального комплексу „Адреналін Сіті”, в якому діятиме експозиція.



На сьогодні це єдиний музей в Україні, де зібрано приклади технічного прогресу, починаючи з найпростіших пристосувань первісних часів і до сьогодення, а також представлено хронограф з ілюстраціями та зразками найважливіших винаходів людства.
На відкритті музею виступлять його засновники, а також гості, зокрема, командир атомного підводного човна Лук'ян Федчик, мандрівник Володимир Коваль, який здійснив навколосвітню подорож під водою. У програмі відкриття – телеміст із представниками української команди з донецької філії Комп’ютерної Академії „ШАГ”.
Науковці змоделювали рукавиці, що озвучують мову жестів і стали першими українцями, що перемогли у міжнародному конкурсі винаходів 2012 року.
Музей створено з просвітницькою метою та ціллю популяризувати досягнення людства загалом. Завданням музею є збереження майбутнім поколінням раритетних експонатів, що характеризують цілі епохи науково-технічного прогресу.
На момент відкриття експозиція музею нараховуватиме понад 1500 експонатів!
Усі вони демонструють історію винахідництва, яке є рушійною силою прогресу. У музеї основну увагу закцентовано на періоді інтенсивного розвитку радіо-, фото- та відеотехніки, комунікаційних систем, годинників тощо. Загалом усю експозицію музею розділено на кілька модулів, де представлено реальні експонати технічного прогресу.
Проте Музей технічного прогресу динамічно розширюватиметься, а його колекція постійно збільшуватиметься, оскільки кожен бажаючий зможе долучитися до його наповнення, надавши музею експонат від себе.
Сподіваємося, що відкриття нового туристичного об’єкту, буде цікавим не лише волинянам, гостям краю, а й матиме самобутню цінність на світовому рівні.

З 19 липня щодня з 12.00 до 20.00 запрошують у зали Музею технічного прогресу, що знаходиться  у спортивно-оздоровчому комплексі «Адреналін Сіті» на вул. Карбишева, 1.
З приводу колективних екскурсій для дітей та дорослих звертайтеся за телефоном: 066-780-55-50 (Галина Миколаївна)
Категорія: Музей технічного прогресу | Переглядів: 1092 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]