Головна » 2018 » October » 29 » У Любешові хочуть мати свій музей
08:58
У Любешові хочуть мати свій музей
У Любешові хочуть мати свій музей

Цими днями зроблено ще один крок для здійснення мрії любешівців мати музей минулого і сьогодення Любешівщини – у приміщенні кляштору піярів, де має розташовуватися заклад, провели капітальне прибирання, повідомила заступник директора музею Ніна Літвінчук.

Цю хорошу справу організувало відділення Любешівського районного фонду культури, зокрема його очільник Валентин Поліщук, залучивши до цього своїх друзів, «колег» по пенсійному віку. А безкоштовним транспортом ентузіастів забезпечило КП «Любешів-Комфорт-Сервіс», керівник якого Сергій Фальчик з розумінням поставився до цієї справи. Тож після чотиригодинної праці (навіть під світлом ліхтариків, так як електроенергія в тій частиін кляштору відсутня, а в деяких кімнатах узагалі немає вікон) мотлох ледве помістився на кузов вантажівки із нарощеними бортами. Добряче потрудилися пенсіонери Валерій Денисюк, Федір Комзюк, Василь Нестерук.

До речі, не все із прибраного пішло на смітник. Дещо стало першими експонатами ще не створеного музею, приміщення якого, хоч і є ідеальним для такого, та потребує великого ремонту. Зауважу, що для збору коштів на це голова Волинського відділення фонду культури, він же – і нинішній директор майбутнього музею Геннадій Сарапін, планує залучити і обласні структури, а то й столицю. Адже про створення музею в Любешові знають уже і в Києві. Але ж основні завдання, клопоти все-таки ляжуть на плечі любешівців. Адже дуже відрадно, що спромоглися нинішня влада, громадськість увіковічнити наших героїв, залишити себе в історії будівництвом Алеї пам’яті борцям за волю України. Тож є надія, що ця влада та сучасники залишать про себе і спогад як творці музею минулого й сьогодення Любешівщини.

Джерело: газета «Нове життя»

Переглядів: 404 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]