Головна » 2014 » November » 13 » У Художньому музеї відбувся аукціон (ФОТО, ВІДЕО).
12:27
У Художньому музеї відбувся аукціон (ФОТО, ВІДЕО).
У Художньому музеї відбувся аукціон (ФОТО, ВІДЕО).

   13 листопада у Художньому музеї Луцька відбувся благодійний аукціон живопису, метою якого було зібрати кошти на лікування пораненого в АТО лучанина Сергія Федотова. На операцію, щоб не втратити ногу, і тривалу реабілітацію йому потрібно 30 000 грн. Такої суми родина самотужки зібрати не може.

   На продаж було виставлено 5 полотен сучасного литовського художника Артураса Слапшиса. Художник перебуваючи в Луцьку на відкритті власної виставки, вирішив допомогти Україні і подарував 5 своїх полотен Луцькій міській раді для продажу на благодійному аукціоні. Лотами аукціону стали: «Жанна Д’Арк», «Інквізитор», «Гладіатор», «Хранитель», «Фараон». Початкова ціна роботи – 2 000 грн.

   Із зверненням до учасників аукціону виступив міський голова Микола Романюк. Він подякував пану Слапшису за рішення допомогти Україні. Взагалі, проведення аукціону слід розглядати як допомогу литовського народу українському народу у нелегкий час.

   Аукціон відбувся у залі де саме експонується виставка Артураса Слапшиса «Портрети правителів та відомих діячів Великого князівства Литовського». Членами аукціонного комітету були: заступник Луцького міського голови Т. В. Яковлев, начальник управління фінансів та бюджету Луцької міської ради Л. А. Єлова та мистецтвознавець, завідувач Художнього музею у Луцьку З. М. Навроцька. Літитатором (ведучим) аукціону був Д. В. Мельничук. Учасники: Разумовський А. Р., Супрунюк С. А., Ткачук Є. Є., Хвещук О. Ю., Чорнуха І. В., Якимів А. М.

   З коментарями по кожній роботі виступала Зоя Михайлівна Навроцька. Вони допомогли учасникам аукціону «прочитати» зміст кожної роботи і прийняти виважене рішення під час торгів. Вона пояснила, що у творчості Артураса Слапшиса переважає символізм, портрети історичних діячів. Наприклад, Жанна Д’Арк зображена у традиціях іконопису, як свята, рицар і мучениця одночасно.

   Полотно «Інквізитор» «не побоявся» придбати Чорнуха Ігор Вікторович.

   Результат аукціону виявився досить успішним – зібрано 29 500 грн. Крім цього, депутати міської ради Євген Ткачук та Андрій Разумовський, які нічого не придбали, передали організаторам аукціону по три тисячі гривень. Отож, вже сьогодні на операцію та лікування Сергія Федотова буде перераховано 35 500 грн. Віримо, що краса рятує світ, а мистецтво допоможе одужати і стати на ноги нашому захиснику.

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 893 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]