Головна » 2018 » October » 9 » У Камінь-Каширському музеї побували цікаві відвідувачі
12:45
У Камінь-Каширському музеї побували цікаві відвідувачі
У Камінь-Каширському музеї побували цікаві відвідувачі

8 жовтня у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї спілкувались із цікавими відвідувачами: уродженцем міста, а нині жителем м.Васильків на Київщині Романом Пугачем і волонтером «Корпусу миру США в Україні» Гріфіном Боуенсом. Юнаки займають активну громадську позицію, креативні та сповнені хороших ідей для розвитку українських реалій.

У минулому році американське урядове агентство «Корпус миру США в Україні» оголосило про старт проекту «Розвиток громад».

Першим кроком було бажання української сторони приймати в себе американського волонтера, який би впродовж двох років надавав професійну допомогу в реалізації проектів, спрямованих на розвиток українських громад.

Молоде подружжя Пугачів, маючи хорошу репутацію в громаді, проявили ініціативу і прийняли в родину волонтера зі штату Мічиган. Більше, ніж півроку проживав американець в українській родині. Роман і Гріфін – майже однолітки за віком; вони мають багато спільних інтересів, такі ж комунікабельні й освічені. Роман вільно володіє англійською мовою, а Гріфін – українською.

Гріфін Боуенс – політолог за спеціальністю. Нині він працює в громаді м Васильків і проводить величезну волонтерську роботу. Наразі спільно із Романом Пугачем та іншими васильківськими активістами допомагають громаді втілити проект роздільного збирання сміття, адже ця проблема надзвичайно гостро постала у сучасному світі.

Роман приїхав у Камінь-Каширський на гостину до батьків і водночас запропонував американському другу познайомитись із Волинню в онлайні. Звісно ж, завітали в музей, де дізнались про історію краю, етнографію, природу і, зрозуміло, розмірковували про розвиток громадського самоврядування в Україні загалом і на Камінь-Каширщині зокрема.

Наталя Пась,
директор Камінь-Каширського краєзнавчого музею

Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 509 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]