Головна » 2017 » September » 26 » Ткацтво Ольги Гайдучик презентують в обласному музеї
11:56
Ткацтво Ольги Гайдучик презентують в обласному музеї
Ткацтво Ольги Гайдучик презентують в обласному музеї

28 вересня 2017 року о 14 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться представлення персональної виставки волинської ткалі Ольги Павлівни Гайдучик, яка експонуватиметься впродовж жовтня-листопада.

Понад сорок років Ольга Гайдучик із села Велимче Ратнівського району Волинської області професійно займається ткацтвом. Свої вироби створює на старовинному ткацькому верстаті, який дістався їй в спадок від діда Федора і був змайстрований у 1939 році. Для виготовлення виробів використовує нитки із льону, конопель, бавовни, вовни та змішані. Ткаля відтворює давні традиційні візерунки та створює сучасні.

На виставці «Ольга Гайдучик. Ткацтво» у Волинському краєзнавчому музеї представлено понад 60 авторських виробів. Серед тканих творів є килими, скатертини, рушники, доріжки, серветки й чоловічі, жіночі, дитячі сорочки, літники, фартухи, крайки.

Ольга Гайдучик учасник багатьох виставок, фестивалів і свят районного, обласного та всеукраїнського значення. Вона є членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України. У 2009 році волинській ткалі за вагомий внесок у розвиток культурно-мистецької спадщини України, високу професійну майстерність присвоєно почесне звання заслуженого майстра народної творчості України.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 595 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]