Головна » 2018 » September » 10 » Свято «Лісової пісні»
11:25
Свято «Лісової пісні»
Свято «Лісової пісні»

8 вересня в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки та урочищі Нечимне, де знаходиться Музей «Лісової пісні», відбувся Міжнародний поетично-мистецький фестиваль «Лісова пісня». Побратими і посестри Лесі Українки по перу уже вкотре зібралися у цих пам′ятних місцях, щоб вклонитися їм, відчути те, особливе, що так вражало геніальну письменницю.

Біля пам′ятника письменниці на садибі гостей свята вітали голова Ковельської районної державної адміністрації Віктор Козак, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, завідувач відділом культури райдержадміністрації Тетяна Матяшук, голова Колодяжненської сільської ради Віталій Кашик, священик і поет з Колодяжного Іван Оринчак. На цьогорічне свято з᾿їхалися поетеса, прозаїк, перекладач з Болгарії Анна Багряна, письменник, науковець з Польщі Ярослав Поліщук, поетеса, етнокультуролог, журналістка з Білорусі Антаніна Хатенка, поет, прозаїк, перекладач з Білорусі Сяргей Амяльчук, старшина Берасьцейскай філії СПБ Мікола Аляхновіч, заступик голови НСПУ (Київ-Львів) Олесь Гордон, лауреати премії імені Лесі Українки Кабінету міністрів України письменниця зі Львова Марія Людкевич та Заслужений журналіст України, письменниця з Луцька Надія Гуменюк, голова Тернопільської організації НСПУ Олександр Смик, письменник, викладач з Харкова Ярослав Скідан, поетеса з Одеси Ірина Тома, прозаїк з Хмельницького Артур Закордонець, поетеса, бард з Рівного Ліда Гольонко, поетеса, бард, перекладач з Рівного Валентина Люліч, письменник з Київщини Василь Трубай, голова Волинської організації НСПУ Ольга Ляснюк, Волинські письменники Микола Мартинюк, Олена Харитонюк. Учасники фестивалю оглянули меморіальну та літературну експозиції, книжкову виставку «Видання «Лісової пісні» з фондів Колодяжненського музею Лесі Українки», дарували свої книги музеєві.

Нечимне, як і завжди, вразило гостей розкішною природою. Тут гостей зустрів лісничий Скулинського лісництва Леонід Лисюк та науковий працівник музею «Лісової пісні» Оксана Боярчук, яка провела присутніх лісовими стежками, якими бігала маленька Леся Українка.

Ще одним важливим об’єктом, який мали можливість відвідати гості свята стало озеро Сомин, що знаходиться неподалік села Скулин

Надвечір − знову всі в Колодяжному, у Будинку культури, де учасники фестивалю читали свої твори, а фольклорні колективи з сіл Скулин, Білин, дитячий фольклорний колектив з с. Уховецьк, юні талановиті співачки художнього колективу смт. Люблинець, ведучі, сценаристи вводили глядачів у час Лесі Українки, малювали сучасну Україну і її майбутнє.

Впевнені, що учасники Мистецько-поетичного свята «Лісова пісня» повезуть по домівках неповторні враження і повернуться на Волинь ще не раз!

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 574 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]