Головна » 2018 » October » 13 » Студенти ЛНТУ побували у Музеї історії Луцького братства
14:39
Студенти ЛНТУ побували у Музеї історії Луцького братства
Студенти ЛНТУ побували у Музеї історії Луцького братства

10 жовтня студенти групи «Транспортні технології»-41 на чолі з куратором Олександром Дубицьким та доцентом кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Іриною Павловою відвідали Музей історії Луцького братства, що знаходиться у Старому місті.

Студентів зустріла завідувач музею Олена Бірюліна, яка з приємністю відмітила, що її гостями стали представники технічної еліти міста. Під час екскурсії молодь дізналася про основні види діяльності Луцького братства: розвиток освіти, книгодрукування, підтримку шпиталю у Луцьку, який був одночасно лікарнею і притулком для немічних.

Братство було найбільшою на Волині в XVII ст. громадською організації, яка об’єднувала місцевих українців. У Луцьку вони розбудували свою резиденцію, яка розмістилась на околиці острівної частини міста, включала цілу систему оборонно-сакральних, цивільних і господарських споруд. Цю резиденцію в музеї можна побачити на макеті, який з нагоди 400-річчя Луцького братства виготовили студенти будівельного факультету Луцького НТУ.

Біля карти-реконструкції обласного центру Волині молодь зацікавила інформація про унікальність Луцького історичного ландшафту, який вирізняє наше місто з-поміж інших європейських міст.

На завершення екскурсії студенти відвідали крипту, тобто братський поховальний некрополь, що розміщений у підземеллях братської церкви.

«Ідея цього культурного походу виникла дещо спонтанно, але зрештою обернулась в цікаву і пізнавальну подорож у минуле нашого краю», - зазначають студенти.

Джерело: ЛНТУ

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 533 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]