Головна » 2019 » February » 14 » „Старе місто” (ФОТО, ВІДЕО)
11:29
„Старе місто” (ФОТО, ВІДЕО)
„Старе місто” (ФОТО, ВІДЕО)

Персональну виставку вишитих картин з такою назвою презентували в галереї мистецтв Ковельського історичного музею. Міські пейзажі – улюблена тема авторки цих робіт, вишивальниці Ольги Пірожик. На відкриття виставки зібралось чимало знайомих та друзів. Вони прийшли привітати Ольгу Георгіївну з яскравою подією у її творчому житті. Романтичної атмосфери додавала музика у виконанні інструментального тріо „Еліт мюзік”.

Вруге майстриня демонструє свої роботи на широкий загал. Перша виставка відбулась сім років тому. Вона стала несподіванкою для багатьох друзів та знайомих пані Ольги, адже відкрила ще одну сторону її багатогранної душі.

До нинішньої експозиції „Старе місто” увійшли більше 50-ти вишитих робіт, виконаних у різних техніках, переважно це хрестик та напівхрестик.

– Мене завжди приваблював міський пейзаж. Я люблю подорожувати, розглядати будиночки. Дізнаватися, як раніше жили люди. І все це я переношу на полотно... І так само, коли я розглядаю свої картини – а їх в мене в серії „Старе місто” – більше 20-ти, то уявляю цих людей, їхні будиночки і можу нафантазувати історію їхнього життя..., – розповідає авторка. – Перша моя виставка персональна була в 2012 році. Тоді вона привернула увагу. І це не дало мені зупинитися. Хотілося йти далі. Цікаво вишивати більш складні роботи. Розширюється техніка вишивки.

Ольга Георгіївна готова до експериментів, відкриттів. Впродовж року вона є учасницею аматорського експериментального театру-студії „10 ряд 10 місце”.

Заступник міського голови Ігор Прокопів, вітаючи майстриню, наголосив: „Пані Ольга для нас не тільки креативна вишивальниця, вона душа нашого аматорського театру. Тож хочеться їй в усьому побажати натхнення, бажання розвивати свої здібності та дивувати нас своїми талантами”.

Своїми враженнями під час відкриття поділились начальник відділу культури Вікторія Савлук та директор центральної бібліотеки Галина Божик.

А знана у нашому місті вишивальниця Ніна Габрилевич, яка завітала на виставку, теж дала високу оцінку роботам своєї колеги: „Це дуже захоплююча творчість. Це така тонка душа має бути в майстра. Бо не кожен зрозуміє таку роботу. Тому я завжди пропоную всім жінкам: ви попробуйте, ви це вмієте. Попробуйте! І ви отримаєте колосальне задоволення..”.

Запрошуємо ковельчан та гостей міста відвідати персональну виставку вишитих робіт Ольги Пірожик. Експозиція буде діяти протягом місяця.

Василина Столярчук,
науковий співробітник Ковельського історичного музею

Відео 12 канал:

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 428 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]