Головна » 2018 » September » 25 » Софія Караффа-Корбут відчувала поезію Лесі Українки, як ніхто (ФОТО, ВІДЕО)
16:09
Софія Караффа-Корбут відчувала поезію Лесі Українки, як ніхто (ФОТО, ВІДЕО)
Софія Караффа-Корбут відчувала поезію Лесі Українки, як ніхто (ФОТО, ВІДЕО)

У рамках конкурсу читців поезії Лесі Українки у Волинському академічному театрі ляльок відбулася виставка робіт художниці Софії Караффи-Корбут. 30 полотен мисткині представив на огляд у театрі ляльок Волинський краєзнавчий музей, – повідомляє «Волинь-нова».

Ілюстрації до «Лісової пісні» представила мистецтвознавець завідувач Художнього музею, відділу Волинського краєзнавчого музею, Зоя Навроцька. «Якщо кожен подивиться на ці роботи, то отримає відповідні підказки до прочитання творів Лесі Українки. Адже Софія Караффа-Корбут теж мала «у серці те, що не вмирає». Жоден з українських митців не створював подібної колекції. І ми щасливі, що ця збірка знаходиться у власності Волинського краєзнавчого музею.

Понад 30 творів тушшю, аквареллю, дуже емоційних, вони підкажуть вам ритм, подих, барви інтонації до виконання поезії Лесі Українки. Кожен сантиметр цих полотен пульсує, дихає, зливається, тут все наповнене життям, дивом красою.

На надмогильному пам'ятнику мисткині зображено Мавку, що тягне руки до неба...

Ця художниця особлива, походить з шляхетної родини, хоч її родина пережила всі незлагоди тогочасного життя інтелігенції. Народилася пані Софія в 1924 році, навчалася у Львівському училищі декоративно-прикладного мистецтва ім. І. Труша. Всю творчість присвятила Україні, ілюструвала твори письменників, а Лесю Українку відчувала, як нікого. У щоденниках зазначала це сама і несла Лесині твори через свої ілюстрації зі святістю до читача».

Зоя Навроцька побажала натхнення й благословення від полотен учасникам конкурсу читців Лесиного слова.

Відео 12 Канал:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 486 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]