Головна » 2015 » October » 23 » Рекордсмен України Йосип Осташинський відвідав Володимир-Волинський музей
11:50
Рекордсмен України Йосип Осташинський відвідав Володимир-Волинський музей
Рекордсмен України Йосип Осташинський відвідав Володимир-Волинський музей

   22 жовтня Володимир-Волинський історичний музей відвідав майстер традиційного народного мистецтва, член Національно спілки художників України Йосип Осташинський з Києва. Ім'я цього чоловіка занесене до книги рекордів України. Він робить унікальні картини із сірників. Народився у 1949 році в Києві, за спеціальністю – технік-фотограф. Його мистецтво – це створення картин у вигляді барельєфних зображень архітектурних споруд, тематика робіт – історичні пам'ятки архітектури всіх часів і вірувань. Від 1985 року Йосип Борисович провів 68 персональних виставок, загальна кількість картин – 55.

   Впродовж свого життя чоловік працював у друкарні, був учасником воєнних подій у Китаї, де був важко поранений в ногу. Під час довготривалого лікування в госпіталі чоловік захопився виготовленням картин з сірників. Його роботи експонувалися в багатьох музеях України. Також він захоплюється фотосправою і фехтуванням, а своє вміння виготовляти витвори з сірників передає учням.

   Йосип Борисович пишається своїми видатними родичами – його батько Борис Осташинський був відомим драпірувальником, оздоблював штори і завіси для київських театрів, дядько Наум Йосипович – заслужений вчитель України, тітка Наталія Сац – організатор першого музичного театру, інша тітка – Майя Плесецька – відома балерина. Співробітники музею провели для Йосипа Сташинського екскурсію, а він – майстер-класи для учнів школи-інтернату та організації дітей-інвалідів «Берег надії».

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 965 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]