Головна » 2014 » October » 4 » Презентовано „Козачку Олену”.
15:29
Презентовано „Козачку Олену”.
Презентовано „Козачку Олену”.

   У дні пам’яті Олени Пчілки у Колодяжненській ЗОШ відбулася презентація нового видання − книги письменниці «Козачка Олена» (репринтне відтворення та осучаснений текст маловідомої поеми, написаної 1883 року в Колодяжному і лише один раз надрукованої в українському альманасі «Рада» у 1884 році), яке знову побачило світ у Луцькому видавництві «Надстир’я», надруковане Ковельською міською друкарнею. Передмова, підготовка до друку та упорядкування В.Комзюк, Л.Мержвинської, Н.Пушкар. Художник В.Михальська.

   Під час презентації слухачів було познайомлено з історією написання твору і його виданням, сюжетом. Особлива увага приділялася його актуальності, адже доля кількох героїв і маленького українського села в поемі на тлі кривавої боротьби за волю України XVII ст. так перегукується з подіями XXI сторіччя, коли з новою силою постала проблема незалежності України, збереження цілісності держави, підняття і примноження її міці, налагодження відносин з іншими країнами, припинення пролиття крові, яке звело у могилу героя поеми Василя, залишило сиротою його сина і вічний сум наклало на Василеву кохану Олену!

   Розповідь супроводжувалася показом світлин, ілюстрацій з книги. Три примірники «Козачки Олени» були подаровані шкільній бібліотеці.

Любов Мержвинська,

провідний науковий співробітник Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 832 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]