Головна » 2019 » February » 1 » Пам’яті героїв Крут
12:08
Пам’яті героїв Крут
Пам’яті героїв Крут

Українська історія сповнена численними сторінками відваги та мужності. До них ми линемо щораз своїми думками, шукаємо у них нашої слави й сили, шукаємо у героїчних чинах найглибшої основи для відродження віри у нашу правду й перемогу. Серед них – бій під Крутами, який став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. На пошанування героїв Крут написано багато віршів, оповідань, знято фільми. Демонстрація одного з таких фільмів під назвою «Герої України. Крути. Перша Незалежність» відбулася в Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового. Глядачами стали учні Торчинського професійного ліцею.

Під час його перегляду, присутні доповнили свої знання про події часів Української революції 1917–1921 рр. та ще більше усвідомили обставини і значення подвигу студентського куреня Січових стрільців, здійсненого 29 січня 1918 року.

Доповненням до фільму стала розповідь про учасників бою під Крутами, які пов’язані з Волинським краєм, традиції пошанування крутянців серед львівських студентів у 1930-х р. та вояків УПА.

Директор музею Мельник О. В. звернув увагу на те, що згадана подія ввійшла в історію України як символ національної честі для наступних поколінь.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г. О. Гуртового

Відео UA:Перший

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 442 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]