Головна » 2018 » September » 24 » Паломництво віруючих до Холмської Чудотворної ікони Богородиці
08:35
Паломництво віруючих до Холмської Чудотворної ікони Богородиці
Паломництво віруючих до Холмської Чудотворної ікони Богородиці

21 вересня, на Різдво Пресвятої Богородиці, коли особливо вшановується Її чудодійний Холмський образ, відбулося щорічне паломництво віруючих Волинської єпархії УПЦ КП до Музею волинської ікони, де зберігається Чудотворна Холмська ікона Богородиці ХІ ст. – реліквія Русі-України.

Цього року молитовний намір паломництва - прохання про скоре визнання Вселенським Патріархом автокефалії Української церкви та об'єднання православних українців. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який очолив богослужіння перед іконою, закликав священнослужителів та вірних гаряче помолитися за це до Цариці Небесної.

Під час читання акафісту віруючи, серед яких було багато дітей та молоді, мали можливість пошанувати Чудотворний образ і прикластися до святині. Особливого піднесення святкуванню надав спільний спів хору студентів Волинської православної богословської академії та всіх присутніх.

По завершенню богослужіння владика Михаїл подякував працівникам музею за роботу по збереженню Чудотворного образу і всіх волинських ікон та можливість проведення урочистих молебень перед іконою у день її пошанування. Завідувач музею Тетяна Єлісєєва подякувала владиці Михаїлу за підтримку музею у його діяльності та участь у спільних виставках і проектах.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 492 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]