Головна » 2016 » October » 11 » Обласний музей запрошує на зустріч з ветераном національно-визвольного руху Опору
12:05
Обласний музей запрошує на зустріч з ветераном національно-визвольного руху Опору
Обласний музей запрошує на зустріч з ветераном національно-визвольного руху Опору

13 жовтня 2016 року о 12.00 год. у приміщенні  Волинського краєзнавчого музею відбудеться історична година «Українська армія – захисник свого народу». Приурочена вона до Дня захисника України та до 74-ої річниці від дня створення Української Повстанської Армії.

На історичній годині наукові співробітники музею представлять виставку «Лицарі Волі», матеріали якої висвітлюють історію УПА на Волині. В основі її – оригінальні документи, фотографії, зброя та речі українських повстанців 1940-х–1950-х років. Головним же на заході буде виступ учасника підпілля ОУН–УПА у Луцьку в роки Другої світової війни Костянтина Кравчука. Ветеран національно-визвольного руху Опору розповість про маловідомі факти боротьби українських націоналістів проти німецьких і радянських окупантів на волинських теренах. На зустріч із Костянтином Юліановичем також мають прийти майбутні українські воєнні – учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Волинський краєзнавчий музей запрошує на історичну годину «Українська армія – захисник свого народу» всіх, хто не байдужий до історії боротьби ОУН–УПА на Волині проти нацистського та комуністичного режимів у 1940-х–1950-х роках.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 641 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]