Головна » 2014 » October » 15 » Обласний музей запрошує на зустріч з майстром художньої вишивки Юрієм Савкою.
13:46
Обласний музей запрошує на зустріч з майстром художньої вишивки Юрієм Савкою.
Обласний музей запрошує на зустріч з майстром художньої вишивки Юрієм Савкою.

   20 жовтня 2014 року о 15.00 у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться творчий вечір з майстром художньої вишивки Юрієм Савкою та відкриття ювілейної виставки «Штрихи історії України у вишиваному портреті» з нагоди 80-річчя автора та 20-річчя його творчої діяльності.

   Юрій Емануїлович Савка – добре відомий на Волині та далеко за її межами майстер вишивки, який започаткував волинську школу вишиваного портрета. Створена колекція нараховує близько 40 робіт відомих історичних особистостей, культурних діячів: це портрети Тараса Шевченка, Лесі Українки, Олени Пчілки; історичних особистостей Андрея Шептицького, Симона Петлюри, В’ячеслава Чорновола, Романа Шухевича, Леоніда Маслова, Дмитра Блажейовського; відомих земляків – волинян: Олександра Юрченка, Євгена Назарчука, Іллі Онуфрійчука, Валентини Михальської, Уласа Самчук та багатьох інших відомих постатей. Колекція згодом об’єдналась під назвою «Штрихи історії України у вишиваному портреті» та демонструвалася на виставках у містах, селах Волині, України та зарубіжжя.

   На виставці у Волинському краєзнавчому музеї експонується 24 вишиваних портрети, ікони, рушники, вишивані панно на різноманітну тематику.

   Для учасників заходу майстер представить одну зі своїх останніх робіт – рушник в пам'ять відомої вишивальниці, Героя України Віри Роїк та розповість про налагодження творчих взаємовідносин з кримськими майстрами.

   Відкритий до спілкування, енергійний Юрій Савка запрошує всіх поціновувачів народного мистецтва на творчий вечір.

Довідки за телефоном 24-23-58

Тетяна Хомова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 843 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]