Головна » 2017 » September » 18 » Обласний музей запрошує на вінчання князя Миколи Радзивілла з Катериною Гонзаго
11:09
Обласний музей запрошує на вінчання князя Миколи Радзивілла з Катериною Гонзаго
Обласний музей запрошує на вінчання князя Миколи Радзивілла з Катериною Гонзаго

Волинський краєзнавчий музей запрошує на презентацію картини «Вінчання князя Миколи Радзивілла з Катериною Гонзаго», що виставлена для огляду на виставці «Радзивіллівська колекція (з фондів Волинського краєзнавчого музею)». Вона відбудеться 21 вересня о 14 годині у приміщенні музею (м. Луцьк вул. Шопена, 20).

Картина надійшла до музейних фондів з палацу Радзивіллів в Олиці, підчас Другої світової війни у 1940 році. Картина потребувала реставрації, яку було закінчено весною цього року. Про реставраційний процес розповість директор Львівській філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України Тарас Откович.

 

Цей твір ілюструє історичну подію, що відбулася у Відні у 1553 році. Микола «Чорний» Радзивілл, як великий канцлер, представляв короля Сигізмунда ІІ Августа на церемонії «попереднього вінчання» з дочкою імператора Священної Римської імперії Фердинанда І.

Цікавим фактом є те, що князь Радзивілл був за віросповіданням протестантом і сватає дочку одного з претендентів на престол імператора Священної Римської імперії німецької нації – опори католицизму у військовому та політичному плані протягом XVI століття. В цей час тривають релігійні війни у Німеччині і до миру було ще далеко. Все це підкреслює неординарність даної події у політичному житті тогочасної Європи.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 679 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]