Головна » 2021 » August » 20 » Науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович презентував збірку своїх віршів
13:52
Науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович презентував збірку своїх віршів
Науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович презентував збірку своїх віршів

18 серпня 2021 року у глядацькій залі культурно-мистецького центру у Володимирі-Волинському відбулася презентація збірки поезій наукового співробітника Володимир-Волинського історичного музею Богдана Яновича «Вірю в Україну», яка нещодавно побачила світ у Львові у видавництві «Каменяр».

Ведуча заходу наукова співробітниця музею Ганна Доскоч розповіла про творчий шлях автора поетичної збірки. З вітальним словом до поета звернулися заступник міського голови Андрій Гудим та головний спеціаліст відділу культури і туризму Володимир-Волинської міської ради Любов Нестерук.

Автора привітала меценат видання – доктор економічних наук, професор, депутат Волинської обласної ради, активна учасниця ГО «Союз українок» Ористлава Сидорчук.

З щирими словами до автора звернулися його друзі і колеги, шанувальники поетичного слова Лариса Чорнак, Володимир Тулупов, Марія Зарубко та ін.

Викладач Володимир-Волинської дитячої музичної школи Людмила Бражнікова багато років творчо співпрацює з Богданом Яновичем, пише пісні на його вірші. На презентації вона разом з викладачем вокалу музичної школи Наталією Огороднійчук виконала пісні «Моя скрипка» і «Пам’яті художника Миколи Рокицького».

Присутні переглянули слайд-шоу про життя Богдана Яновича.

Богдан Янович з власною збiркою поезiй

Збірка «Вірю в Україну» уже друга в доробку музейника, бо у 2006 році у тому ж таки видавництві «Каменяр» вийшла перша збірка віршів «Лебедина любов», а у 2012 році у «Каменярі» побачила світ книга Богдана Яновича і Олексія Петруніна «Церкви Стародавнього Володимира». Редактором усіх цих книг є директор видавництва, заслужений працівник культури України і Польщі Дмитро Сапіга.

Богдан Янович подарував свою збірку Володимир-Волинській дитячій бібліотеці, звідки розпочиналося у 80-х роках 20 ст. його знайомство з книгою, адже у цю книгозбірню його приводила мама у дитинстві і прищепила любов до книги і поезії. Перший вірш автора був опублікований у 1987 році у всеукраїнському дитячому журналі «Малятко». Також поет подарував книги бібліотеці для дорослих і районній бібліотеці, бібліотекам середніх шкіл Володимира-Волинського і книгозбірні педколеджу імені А.Кримського.

Пісні на слова Б. Яновича свого часу писали володимир-волинські композитори Марія Жиромська і Володимир Музиченко, Василь Костючик з Локач, Мирослав Стефанишин і Любов Мілевич з Луцька і Роман Гладьо зі Львова.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 293 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]