Головна » 2016 » June » 1 » Нагорода імені Івана Виговського вручена волинському музейнику Володимиру Савицькому
15:42
Нагорода імені Івана Виговського вручена волинському музейнику Володимиру Савицькому
Нагорода імені Івана Виговського вручена волинському музейнику Володимиру Савицькому

   Колишньому старшому науковому співробітнику Волинського краєзнавчого музею Володимиру Савицькому 23 травня у Варшавському університеті вручено Стипендіальну нагороду імені Виговського за 2016 рік.

Науковці музею щиро вітають колегу!

   Нагадаємо, що Володимир Савицький закінчив аспірантуру, підготував дисертацію з археології, але захистити не встиг – полишивши науку пішов до війська. У зв’язку з агресією Росії проти України та проведенням Антитерористичної операції на сході країни, у квітні 2014 року старшого наукового співробітника відділу охорони пам’яток історії та культури музею В. Савицького мобілізували до Збройних сил України. Цілий рік захищав Україну на її східних рубежах. У 2015 році повернувся до наукової роботи у музеї.

   У 2015 році В. Савицький у Республіці Польщі 1–21 липня пройшов навчання у 25 Ювілейній Східній Літній Школі Варшавського університету, 1–21 вересня – на Адаптаційно-мовних курсах польської мови для молодих науковців зі Сходу в групі на рівні В2 в Центрі польської мови і культури для іноземців Варшавського університету, а з 1 жовтня навчається в Інституті Археології Жешувського університету в рамках Стипендіальної програми уряду Республіки Польща для молодих науковців.

Довідково:

Премія імені Івана Виговського на 2016/2017 навчальний рік

Нагороду імені Івана Виговського засновано у 2014 р. Варшавським університетом (Studium Europy Wschodniej) спільно із вісьмома польськими навчальними закладами. Метою премії є визнання заслуг громадян України у розвитку науки, культури та суспільного життя, побудові демократичної держави, спрямованої до Європи, у дослідженні історичних, сучасних і майбутніх зв’язків України з Польщею та Європою.

Лауреат нагороди в області гуманітарних наук отримає можливість річного перебування у шести польських університетах, де він/вона зможе виступити з лекціями на теми, пов'язані з історією чи сучасністю України та регіону, українсько-польськими відносинами, а також працювати в архівах і займатися дослідницькою діяльністю.

Стажування в рамках премії для представників точних, суспільних, економічних, технічних, сільськогосподарських дисциплін та бібліотекарства дасть змогу провести дослідження на базі двох польських університетів протягом 4 місяців.

Початок дії нагороди – вересень 2016 р.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 787 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.5/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]