Головна » 2015 » October » 30 » На тематичну екскурсію до Музею книги
20:50
На тематичну екскурсію до Музею книги
На тематичну екскурсію до Музею книги

   Аби студентам спеціальності «Видавнича справа та редагування» було цікаво опановувати свій фах, кафедра соціальних комунікацій Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки для другокурсників-видавців організувала тематичну екскурсію в Музей книги Луцького замку.

   Так, у рамках вивчення навчальної дисципліни «Практикум із фаху» (викладач – Шульська Н. М.) студенти другого курсу побували на змістовній екскурсії-лекції в Музеї книги. Майбутні редактори-видавці ознайомилися з експозицією, у якій представлено книги XVII–XX століть, дізналися про рідкісні видання, що є гордістю музею, – Службове Євангеліє, видане у Львові 1644 року, а також двотомний «Требник» митрополита Петра Могили, виданий 1646 року. Студенти мали змогу детально роздивитися друкарський верстат XV століття, який створений спеціально для музею, старовинні книги із п’яти найпотужніших книгодрукарень України, зокрема рідкісні екземпляри з Московської та Білоруської друкарень. Екскурсовод розказав історію книгодрукування в Західній Україні, докладно повідав про змістове, шрифтове, зовнішнє оформлення стародруків, наголосив, що робота над книгою в давнину була особливо скрупульозною і вимагала великих зусиль. Насамкінець екскурсії другокурсники побачили найважчу книгу виставки (її вага – 9 кг).

   Неймовірні враження від знайомства зі стародруками в Музеї книги не зіпсувала навіть дощова погода, а тепла «спілкуванню» з унікальними книгами додав запашний чай на околицях Луцького замку, який зробив організоване в такій формі навчальне заняття креативним, змістовним і незабутнім для студентів.

Світлана ВОЛОДЬКО,

студентка ІІ курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування»

Джерело: СНУ імені Лесі Українки

Категорія: Музей книги, м. Луцьк | Переглядів: 881 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]