Головна » 2015 » October » 13 » Музей історії Луцького братства запрошує на презентацію «Легенд старого Луцька»
19:40
Музей історії Луцького братства запрошує на презентацію «Легенд старого Луцька»
Музей історії Луцького братства запрошує на презентацію «Легенд старого Луцька»

   Щойно місяць тому в місті з’явилася давно очікувана і затребувана книжка – «Легенди старого Луцька» (Луцьк: «Волинянин», 2015. – 288 с.: іл.). Її автор – відомий волинський журналіст, поет-сатирик, письменник Феодосій Мандзюк.

   На презентацію цього видання Волинський краєзнавчий музей ласкаво запрошує лучан і гостей міста до гармонійного темі славетного луцького Дому – мурованого монастиря XVII – XVIII ст. Зустріч із автором луцьких легенд запланована в Музеї історії Луцького братства, 15 жовтня о 16-00.

   Про книгу. Створюючи цикл легенд Феодосій Григорович використав тривало накопичуваний матеріал з архівних і музейних фондів та особистих зустрічей з лучанами. За авторським задумом через легенди, перекази і билиці читачеві привідкриється завіса часу на минуле волинської столиці.

   Авторські легенди Мандзюка – це сюжетні оповіді художньо опрацьованого історичного контенту, із спрямованістю на вірогідність зображуваних подій. Їм притаманні переплетення дійсного з творчим домислом, легка іронія, обов’язково – подієва насищеність і завершеність сюжету. Створений автором цикл – готовий матеріал для ознайомлення з давнім і модерним Луцьком.

   Презентоване видання здійснене за підтримки Фонду «Новий Луцьк» в рамках програми «Культура та духовність – головне багатство лучан». Вийшла книга у видавництві «Волинянин», яке вже не раз знайомило читачів з луцькою тематикою Ф. Мандзюка.

   Під час презентації поділяться своїми враженнями від книги прихильники і колеги Феодосія Григоровича – волинські журналісти, письменники, художники, історики, музейники і просто не байдужі до свого минулого земляки.

Адреса музею: Луцьк, вул. Йова Кондзелевича 5

Тел. для довідок: 24-25-91, 72-33-71

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 846 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]