Головна » 2021 » August » 21 » «Ми творимо історію України, музейники її бережуть»: Волинському краєзнавчому музею передали бойові знамена (ФОТО, ВІДЕО)
13:04
«Ми творимо історію України, музейники її бережуть»: Волинському краєзнавчому музею передали бойові знамена (ФОТО, ВІДЕО)
«Ми творимо історію України, музейники її бережуть»: Волинському краєзнавчому музею передали бойові знамена (ФОТО, ВІДЕО)

Про це пишуть військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого на своїй сторінці у Facebook:

Співпраця Князівської бригади з Волинський краєзнавчий музей налічує вже кілька років. Ми спільними зусиллями формуємо експозицію бригади в музеї, неодноразово брали участь в проєкті музею «Наші захисники».

До Дня Державного Прапора України військовослужбовці бригади передали в Волинський краєзнавчий музей прапори підрозділів, з яким Князівські воїни перебували на фронтових рубежах. В історії кожного прапора – фронтові доля й життя кожного військовослужбовця підрозділу.

Знаємо, що наші прапори займуть почесне місце в залах Волинського краєзнавчого музею!

Дякуємо за підтримку та співпрацю завідувачу науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині Волинського краєзнавчого музею, кандидату історичних наук Богдану Зеку.

РАЗОМ – ДО ПЕРЕМОГИ! СЛАВА УКРАЇНІ!

Відео ГІТ:

Довідково.
Наталія МАЛІМОН, газета «День»:

У колекції музею - прапори революції Гідності, волонтерські, військових капеланів, добровольчих формувань, військових частин Збройних Сил України, підрозділів поліції і Національної гвардії України, у складі яких волиняни відстоювали державний суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Що стосується АТО, ООС, то тут йде мова про цілу колекцію - десятки прапорів. Це прапор роти особливого призначення «Світязь», який пройшов через сумнозвісний Іловайський котел, прапори, під якими воювали волиняни і в інших гарячих точках.
Прапори, які передали музею зараз військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, котра базується у Володимирі-Волинському, пройшли дорогами неоголошеної війни, мають власну історію. Цього разу ротація бригади на сході була досить тривалою - повних 11 місяців. «Прапор - слово одне, а зміст його величезний, - каже Богдан ЗЕК, завідувач науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині музею. - Це не просто синьо-жовтий стяг із підписами, а знамена окремих підрозділів, родів військ. Один із подарованих прапорів від 2016 року вже пройшов не одну ротацію і тисячі кілометрів доріг. Під ним наші воїни відстоювали свою землю на позиції, з якої до противника було лише кілька десятків метрів».
Богдан каже, що у музеї будуть і надалі організовувати виставки прапорів із колекції. Музей реалізує проєкт «Наші захисники» – це комплекс заходів із популяризації внеску волинян у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, збору та вивчення матеріалів про АТО і ООС на Донбасі, протидії інформаційним загрозам. Сьогодні вже є можливість представляти тематичні виставки по прапорах окремих військових формувань. В перспективі буде і постійно діюча виставка про участь волинян у неоголошеній війні на сході України, максимально буде оцифровуватися інформація та виставлятися на сайті музею, на його сторінці у соцмережі, бо неможливо всі зібрані матеріали представляти лише суто на виставках.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 273 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]