Головна » 2016 » June » 2 » Малятам про малят – звірят і пташенят, розповіли в обласному музеї
15:30
Малятам про малят – звірят і пташенят, розповіли в обласному музеї
Малятам про малят – звірят і пташенят, розповіли в обласному музеї

   2 червня у відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбувся екологічний урок «Малятам про малят – звірят і пташенят» до Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища. Рішення про його щорічне відзначення на міжнародному рівні було прийняте на Конференції Організації Об’єднаних Націй по охороні довкілля, яка відбулась у Стокгольмі 5–16 червня 1972 року. В Україні Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища відзначається з 1973 року.

   Учасники заходу, вихованці дитячого садка № 17 міста Луцька, під керівництвом працівників відділу природи проклали екологічну стежку по експозиційних залах музею. Діти ознайомилися із природоохоронними операціями, що проводяться в Україні впродовж календарного року, зокрема, по охороні новорічних ялинок, підгодівлі птахів і звірів у зимовий період, зустрічі птахів навесні, проведенню місячників тиші у травні та червні, розчищенню джерел та ін. Юні захисники природи переглянули мультфільм «Про кота, Васю і мисливську катавасію», зробили висновки про шкоду фактору турбування для живої природи.

   Малята познайомилися також із багатствами волинських лісів, правилами відпочинку на природі та безпечного поводження з вогнем.

   Дошкільнята отримали нагоду перегорнути сторінки Червоної книги України, зустрітися із її «мешканцями» в експозиції відділу природи, з’ясувати причини зменшення кількості багатьох представників волинської флори і фауни.

   У програмі екологічного свята – віршовані вікторини, розвиваючі екологічні ігри, декламування віршів на природоохоронну тематику.

        ДЕНЬ   ЛЮДСЬКОЇ   ДОБРОТИ

П’яте червня – день чудовий:

Щедрий подих літа,

Благодатний шум діброви,

Днина мила й світла

     П’яте червня – день врочистий

     Захисту природи:

     Свято мирне, свято чисте,

     Свято міжнародне.

П’яте червня – день тривоги

В двадцять першім віці.

День швидкої допомоги

І пташині, й квітці.

      П’яте червня – день прекрасний,

      Для людського звіту.

      Вболівання за сучасне

      І майбутнє світу!

                                       Юрій Шип

   За традицією вихованці дитячого садочка № 17 «Жайворонок», який є давнім колективним другом відділу природи Волинського краєзнавчого музею, отримали подарунки – сувенірні нитяні ляльки мартинички, які виготовлялися для зустрічі весни і розвішувались на деревах, щоб пташечки мали з чого вити гніздечка.

   Мета музейного екологічного уроку – виховання бережливого ставлення до природи  рідного краю, поваги до людей, чия професія – захист довкілля.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 649 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]