Головна » 2021 » October » 10 » Лекцію про реставрацію ікон прочитали працівники історичного музею
11:57
Лекцію про реставрацію ікон прочитали працівники історичного музею
Лекцію про реставрацію ікон прочитали працівники історичного музею

27 вересня наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею імені Омеляна Дверницького Олена Черенюк, Богдан Янович та Ганна Доскоч на прохання викладачки Валентини Залуніної прочитали онлайн-лекцію для студентів Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу імені А. Кримського, які навчаються за спеціальністю «Образотворче мистецтво, декоративно-прикладне мистецтво, реставрація».

Провідна наукова співробітниця музею Олена Черенюк детально розповіла студентам про співпрацю Володимир-Волинського історичного музею імені Омеляна Дверницького із Львівською філією Національного науково-дослідного реставраційного центру України, показала студентам паспорти, які оформляються по завершенні реставрації на кожен окремий експонат, заключення за результатами обстежень стану фондових та експозиційних приміщень Володимир-Волинського історичного музею, а також продемонструвала деякі ікони до та після реставрації.

Науковий співробітник музею Богдан Янович ознайомив студентів з історією іконопису: історичними витоками, походженням ікон, значенням символів, найвідомішими іконами православної Церкви. Також розповів студентам про сакральні пам’ятки, що зберігаються у храмах Володимира-Волинського.

За завершення лекції наукова співробітниця музею Ганна Доскоч розповіла про експедицію у село Микуличі Зимнівської сільської територіальної громади, під час якої настоятель церкви Собору Пресвятої Богородиці отець Олександр (Олександр Тарасюк) передав на постійне зберігання у Володимир-Волинський історичний музей ім. О. Дверницького 13 живописних полотен (1991-1992рр.), які належать пензлю талановитого художника, скульптора Сергія Литвинчука. Ікони складали іконостас церкви тридцять років і збереглися у хорошому стані. Студенти змогли деякі з них побачити самі.

Валентина Залуніна зробила підсумок лекції і подякувала колективу історичного музею за співпрацю.

У свою чергу ми також дякуємо викладачам Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу імені А. Кримського, які вже тривалий час звертаються до музею щодо організації екскурсій для своїх студентів, спільних заходів, а тепер ще й онлайн-лекцій.

Ганна Доскоч,
наукова співробітниця Володимир-Волинського
історичного музею імені Омеляна Дверницького

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 290 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]