Головна » 2014 » November » 30 » Концерт „AURELIANO DUO” у музеї.
17:26
Концерт „AURELIANO DUO” у музеї.
Концерт „AURELIANO DUO” у музеї.

   Суботнього вечора, 29 листопада у Художній музеї відбувся концерт «AURELIANO DUO» під час якого звучали твори Моцарта, Франка, Бріттена, Мессіана у виконанні Петра Тітяєва (скрипка) і Анастасії Бойко (фортепіано). Цей дует входить до відомої львівської спільноти «COLLEGIUM MUSICUM LVIV» і концертують разом близько 2 років.

   Ведучою вечора була завідувач музею Зоя Михайлівна Навроцька. Такі заходи сьогодні важливі, оскільки, як сказав її знайомий хлопець із зони АТО «ми боронимо рідну землю, а ви бороніть культуру».

   У програмі:

Вольфганг Амадей Моцарт – соната соль мажор №6 у двох частинах: Allegro con spirito, Allegretto.

Сяючий, променистий, неймовірний – як тільки не називають Моцарта шанувальники класичної музики. Дійсно, з безлічі написаних ним творів лише декілька написані в мінорі. Творчість Моцарта охоплює всі існуючі на той час жанри, вона стала підсумком та вершиною музичних досягнень його попередників.

Едвард Бенджамін Бріттен – сюїта опус 6 у чотирьох частинах: Інтродукція та марш, Вічний рух, Колискова, Вальс.

Музиці Бріттена притаманна висока майстерність, глибина та своєрідність задумів. Одна із головних тем творчості композитора – протест проти насилля, війни, утвердження цінності незахищеного та ранимого світу людини.

Олів’є Ежен Проспер Шарль Мессіан – Фантазія.

Фантазія для скрипки та фортепіано, як і ряд інших творів, написана у 1933 році для дружини-скрипальки композитора Клер Дельбосс.

Сезар Франк – соната ля мажор у чотирьох частинах: Allegretto ben moderato, Allegro, Речитатив-фантазія, Фінал Alegretto.

Французький композитор бельгійського походження, чия творчість розгорталась протягом 19 ст. Це самобутній композитор з абсолютно особливим стилем, блискучий органіст, натхненний імпровізатор, талановитий педагог.

   Концерт завершився щирими аплодисментами молодим талановитим музикантам.

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 864 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]