Головна » 2015 » October » 6 » КОЛИ В ТУРІЙСЬКУ НАРЕШТІ БУДЕ МУЗЕЙ...
11:11
КОЛИ В ТУРІЙСЬКУ НАРЕШТІ БУДЕ МУЗЕЙ...
КОЛИ В ТУРІЙСЬКУ НАРЕШТІ БУДЕ МУЗЕЙ...

   Питає у своєму листі до редакції газети «Волинь-нова» Петро МАРЧУК з Турійського району.

   На Волині функціонує чимало музеїв: державних і громадських. Це ж носії культури. Не дурень сказав, що той, хто не пам’ятає і не береже минулого, не матиме майбутнього. Чого тільки варті музеї в Торчині, Любомлі та інших населених пунктах. Їх очолюють справжні ентузіасти, патріоти Волині та України...

   А от у нас в Турійську музею немає. Є фахівці, краєзнавці, історики, які могли б очолити такий заклад у нашому райцентрі. Це питання районна газета «Народне слово» неодноразово висвітлювала ще років десять тому. Керівники райради, райдержадміністрації та селищної ради обіцяли, що цей недолік ліквідують і не відстануть від інших районів Волині. Але нашій владі за посадами та виборами нема часу зайнятися музеєм. Це ж клопіт, без якого можна обійтися. Тепер зручно говорити, що йде війна і не до цього.

   Проте якраз нині і потрібен музей. Маємо вже й сучасних героїв Майдану та з числа учасників АТО. Його можна створити у великому залі селищної ради, який пустує, відколи був збудований ще при Союзі. Щоправда, там декілька разів проводили платні танцювальні репетиції. Може з допомогою «Волині-нової» порушимо це питання, і влада все-таки візьметься за створення музею.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 769 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]