Головна » 2018 » September » 18 » IT–технології в музейній справі
19:10
IT–технології в музейній справі
IT–технології в музейній справі

20 вересня о 15.00 відбудеться публічне обговорення результатів співпраці Музею історії Луцького братства – відділу Волинського краєзнавчого музею, та кафедри інженерної та комп’ютерної графіки Луцького національного технічного університету в сфері реконструкції втрачених історичних об’єктів, виконаних засобами комп’ютерних та мультимедійних технологій. Науковці університету, зокрема, продемонструють можливості тривимірної графіки, яка призначена для зображення об’ємних об’єктів.

Найближчий наш спільний проект стосується комп’ютерного моделювання комплексу об’єктів та споруд Луцького братства. Реалізація цього проекту передбачає виконання значного обсягу робіт і можлива за умови узгодженої плідної співпраці науковців різних напрямів: IT–спеціалістів, істориків, музеєзнавців, архітекторів та ін.

З боку Луцького НТУ розробниками проекту є міждисциплінарні колективи науковців. Науковці музею взяли на себе опрацювання джерельної бази XVII – XIX ст., т.б. періоду в який Луцьке братство вело будівельні роботи. Існуючі і втрачені об’єкти братського комплексу в Луцьку достатньо детально описані у щойно опублікованих монастирських візитаціях та окремих документах.

Реконструкція Братського комплексу – осердя української традиції у Луцьку – уможливить ширше використання в туристичній і музейній галузі культурної спадщини автохтонного (українського) населення міста. Без комп’ютерно-інтегрованих технологій сьогодні неможливо виконати суспільний запит на об’єктивну історію.

Отже є важлива ідея, зроблені дослідження, визначені потреби. Під час зустрічі обговорюватиметься пошук майданчиків та інституцій для отримання гранту.

Місце події: Музей історії Луцького братства, Луцьк, вул. Йова Кондзелевича, 5
Тел. для довідок: 72-33-71

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 495 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]