Головна » 2014 » November » 4 » „Іконопис як дар Божий, і як особливий вид церковного мистецтва”.
15:19
„Іконопис як дар Божий, і як особливий вид церковного мистецтва”.
„Іконопис як дар Божий, і як особливий вид церковного мистецтва”.

   30 жовтня завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва та художник-реставратор Волинського краєзнавчого музею Лариса Обухович взяли участь в заході „Іконопис як дар Божий, і як особливий вид церковного мистецтва”, який відбувся у Волинській духовній семінарії УПЦ з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. Захід був приурочений 900 річниції кончини Аліпія Іконописця, одного з преподобних отців Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

   Захід організували архімандрит Аліпій (Сапіга) та викладач священик Тарасій Ладецький. Тетяна Єлісєєва розповіла студентам семінарії про роботу музею по збереженню. дослідженню та популяризацію памяток сакрального мистецтва Волині. Лариса Обухович ознайомила присутніх із складною роботою реставратора та наголосила на необхідності збереження ікон у храмах.

   Волинський іконописець Сергій Данилюк розповів семінаристам про мистецтво іконопису та зупинився на труднощах, з якими доводиться стикатись сучасним священикам і прихожанам під час розпису новозбудованих храмів і про те, як їх можна вирішувати.

   Наприкінці заходу вихованці Волинської духовної семінарії проспівали і величання преподобному Аліпію Іконописцю.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 928 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]