Головна » 2021 » August » 2 » ІІІ Етнофестиваль «На гостини до Лесі»
19:39
ІІІ Етнофестиваль «На гостини до Лесі»
ІІІ Етнофестиваль «На гостини до Лесі»

1 серпня відбувся ІІІ Етнофестиваль «На гостини до Лесі», який традиційно розпочався на території Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, де гостей та учасників свята зустрічала завідувачка музею Ольга Бойко.

З вітальним словом до присутніх звернулись: голова Колодяжненської сільської ради Віталій Кашик, членкиня Національної спілки письменників України Ніна Горик, заступник голови Ковельської районної державної адміністрації Роман Кульцман та заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук.

У парку музею, який був посаджений до 100-річчя з дня народження Лесі Українки, було проведено літературний екскурс «Монолог Мавки».

Далі заходи, приурочені пам’яті Лесі Українки, продовжились у місті Ковелі, де представники районної та міської влади, освіти, громадських організацій, учасники етнофестивалю поклали квіти до підніжжя пам'ятника Лесі Українки.

З міста Ковель шанувальники творчості письменниці попрямували до урочища Нечимне, де мали можливість послухати екскурсію «Стежками Лесі Українки».

В урочищі гостей етнофестивалю вітали: голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Ігор Чуліпа, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак.

Головна частина свята відбулася у вигляді літературно-мистецької композиції «Хотіла б я піснею стати...». Доповнювали загальну творчу атмосферу тематично облаштовані виставки декоративно-прикладного мистецтва та вироби народних умільців.

Також цього дня у третій залі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки відбувся захід «О, незгасни, ти світло безсонних очей...», по завершенню якого, у храмі святого Миколая с. Колодяжне відбулася панахида за упокій письменниці.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

 

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 270 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]