Головна » 2019 » February » 26 » І будуть приходити люди (ФОТО, ВІДЕО)
11:29
І будуть приходити люди (ФОТО, ВІДЕО)
І будуть приходити люди (ФОТО, ВІДЕО)

25 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відбулось відкриття оновленої виставки «Будуть приходити люди…», приуроченої до 148-ої річниці від дня народження Лесі Українки та 105-ої річниці з часу виходу першого окремого видання драми-феєрії «Лісова пісня» (1914).

Центральне місце на виставці займають 36 графічних робіт – повна серія ілюстрацій «Лісової пісні» самобутньої української художниці Софії Караффи-Корбут, які вперше експонуються в нашому музеї.

Окрім книжкових видань «Лісової пісні», в тому числі й справжніх раритетів першої половини ХХ століття, виставка містить ще й окремий розділ, представлений творами скульптури і декоративно-прикладного мистецтва. Це: скульптурна композиція «Музика весни» за драмою-феєрією «Лісова пісня» (автор – С. Наумов), а також фарфорові статуетки персонажів «Лісової пісні» (автор – М. Беляєв).

Для наших гостей ми підготували справжній сюрприз – презентацію унікальної рукотворної книги-мініатюри «Лісова пісня», яка не має аналогів у світі. Її представила авторка, фундатор видавництва книг ручної роботи «Креативна книга» Олена Медведєва (м. Рівне).

Пані Олена потішила своїх луцьких шанувальників і ще однією авторською «новинкою» – масштабним проектом «Лісова пісня», розробленим у співпраці з Волинським краєзнавчим музеєм. Майбутня книга-фоліант, на створення якої авторку надихнули роботи Софії Караффи-Корбут, була представлена однією ілюстрацією, виконаною художницею Наталією Серветник (м. Рівне) у техніці шовкографії. Відвідувачі мали змогу не лише познайомитись з етапами нелегкої творчої роботи, а й долучитись до них власноруч – відшити бодай кілька літер тексту майбутньої сторінки «Лісової пісні».

На завершення гості музею прослухали авторську екскурсію по виставці «Креативна книга Олени Медведєвої», яка буде експонуватись до 10 березня.

Людмила Завада,
науковий співробітник

Волинського краєзнавчого музею

Фото Л. Максимова

Відео UA: Волинь:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 376 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]