Головна » 2018 » August » 30 » Герої легендарної роти «Світязь» у Волинському краєзнавчому музеї
13:06
Герої легендарної роти «Світязь» у Волинському краєзнавчому музеї
Герої легендарної роти «Світязь» у Волинському краєзнавчому музеї

29 серпня, у День пам’яті загиблих учасників АТО, Волинський краєзнавчий музей відвідали бійці легендарної роти волинської поліції особливого призначення «Світязь» – командир, український військовик, підполковник поліції, заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич з колегами: Ігорем Дрючаном, Романом Коротицьким, Сергієм Яковлєвим, Сергієм Козаком, Cв’ятославом Романюком, Сергієм Буліком.

Бійці оглянули музейні експозиції «Пам’ятай, Україно, героїв своїх», «Герої не вмирають» та виставку робіт художника, студента Львівської національної Академії мистецтв Олега Дробоцького «АЕРОПОРТ», присвячену подвигу волинян у Донецькому аеропорту.

Працівники музею мали нагоду поспілкуватися з бійцями роти поліції особливого призначення «Світязь», почути спогади про події війни, згадати добрим словом загиблих в російсько-українській війні побратимів. Військовими у майбутньому буде передано нові експонати для музейної експозиції, для висвітлення подій на сході України та вшанування наших новітніх героїв.

Підрозділ був створений у червні 2014 року, а 12 липня його особовий склад присягнув на вірність українському народу. У зону АТО волиняни вирушили 14 серпня. Так почався бойовий шлях підрозділу. Рота героїчно билась в Іловайську, виходила із пекельного котла. Волиняни проявили стійкість в боях за Дебальцівський плацдарм. Нечисельний підрозділ упродовж трьох днів оборонявся в оточеному Вуглегірську.

Шановані гості підтримали пропозиції керівництва музею про продовження спільної праці по військово-патріотичному вихованню підростаючого покоління музейними засобами.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 448 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]