Головна » 2021 » October » 2 » Фінансування реставрації Олицького замку можуть припинити
12:20
Фінансування реставрації Олицького замку можуть припинити
Фінансування реставрації Олицького замку можуть припинити

29 вересня у режимі відеоконференції відбулося засідання комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, під час якого розглянули та підтримали пропозиції комітету до Держбюджету на 2022 рік у розрізі предметів відання комітету. Про результати засідання написала на офіційній сторінці у Фейсбуці народна депутатка, членкиня групи «Партія "ЗА Майбутнє"» Ірина Констанкевич – повідомляють «Волинські Новини».

«Ситуація із фінансуванням культури критична. У проєкті держбюджету на 2022 рік не враховані нагальні потреби цієї сфери. Чимало напрямків розвитку культури стартували у 2021 році, але є небезпека зупинки. Наприклад, фінансування проєктів ремонтно-реставраційних робіт пам’яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності. Виготовлені ПКД, залучені значні кошти на це. А в проєкті бюджету бачимо лише 100 млн. Потрібно залучити усі ресурси, щоб реставрація пам‘яток проводилась вчасно і не розтягувалась у часі. На Волині таким об‘єктом комунальної власності є Олицький замок, на реставраційні роботи якого обласна рада вже виділила сотні тисяч гривень. Але потрібна й обов’язкова підтримка держави. І на цю пам’ятку, й на інші», – прокоментувала Ірина Констанкевич.

Ухвалили збільшити фінансування на реставрацію, Інститут книги, кінематографію, туризм, бібліотеки, Нацраду і Суспільне.

Водночас було відхилено законопроєкт № 6050, яким пропонується виключити посади директора музею, директора бібліотеки, наукового працівника музею, наукового працівника бібліотеки з переліку основних посад науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти.

Народна депутатка Ірина Констанкевич наголосила, що 2 вересня 2020 року Верховна Рада України підтримала законопроєкт № 2588 щодо забезпечення діяльності музеїв закладів вищої освіти. Закон додає до переліку основних посад науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти посади «директор музею» та «науковий працівник музею». Тепер уряд пропонує повернути усе назад.

Ірина Мирославівна виступила із категоричною позицією не підтримувати даний законопроєкт, який є шкідливим для вищої освіти, музеїв та бібліотек. Адже працівники музеїв та бібліотек займаються науковою та педагогічною роботою.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 279 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]