Головна » 2015 » October » 29 » Документознавці в обласному музеї відвідали виставку «Владика Андрей»
16:19
Документознавці в обласному музеї відвідали виставку «Владика Андрей»
Документознавці в обласному музеї відвідали виставку «Владика Андрей»

   28 жовтня 34 група студентів спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки разом із куратором Тетяною Яцечко-Блаженко вирішила відвідати Волинський краєзнавчий музей. Об’єктом зацікавлення спудеїв була виставка, присвячена 150-й річниці від дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького.

   Організаторами виставки є Волинський краєзнавчий музей та Музей сакрального мистецтва ім. о. Антона Петрушевича Львівської митрополії УГКЦ.

   Студентській групі дуже пощастило, адже екскурсію для неї проводила заступник директора музею з наукової роботи Євгенія Ковальчук. Свою розповідь про життя митрополита вона розпочала з цитування його листів, що було дуже цікавим моментом, він дозволив відчути епоху, в якій проживав Шептицький.

   Під час екскурсії студенти побачили унікальні особисті речі Митрополита, його портрети, створені українськими художниками, твори мистецтва з родинного дому Митрополита та подаровані йому митцями. В експозиції виставки є одяг та особисті речі Митрополита, які чудово збереглись до наших часів.

Яна СТЕПАНОВА,

студентка 34 групи історичного факультету

Джерело: СНУ імені Лесі Українки

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 827 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]