Головна » 2018 » October » 2 » До Дня Віри, Надії та Любові
14:53
До Дня Віри, Надії та Любові
До Дня Віри, Надії та Любові

Волинський краєзнавчий музей до Дня Віри, Надії та Любові зібрав шанувальників поетичної та музичної творчості волинської поетеси, композиторки та співачки Любові Мілевич.

Любов Мілевич – автор 10 пісенно-поетичних збірок, чотирьох аудіокасет, чотирнадцяти аудіо дисків, одинадцяти телевізійних кліпів на авторські пісні. У віночку її мелодійної поезії понад 1500 пісень. В її поезії віддзеркалюється обличчя матері-Природи, пульсують любов і кохання, борються віра й недовіра, дихають оптимізм і патріотизм, без яких життя просто не існує. Її душа співає, дихає поезією, дарує людям віру в добро, надію на краще та любов…

Незабутні музичні вітання для всіх Вір, Надій та Любовей прозвучали від лауреатів всеукраїнських і міжнародних фестивалів Тетяни Ярошик та Ігоря Баранюка, композиторки та співачки Світлани Кресак, композитора Миколи Гопанюка.

Вершиною творчого вечора стали глибока за змістом поезія та неповторна пісня Любові Мілевич у авторському виконанні. Її пісня «Смерековий гай» здійнялася в залі, наче птах, переповнюючи серця присутніх радістю та любов’ю.

Цікавою сторінкою свята була фотодокументальна виставка з особистого архіву мисткині та фондів музею «На теренах долі», яку підготували музейні працівники. Переглядаючи світлини з сімейного альбому, цікаві фотографії концертів, грамоти, подяки, збірки поезій, аудіо диски, афіші, публікації, Любов Федорівна ознайомила присутніх з найяскравішими спогадами свого життя.

Зворушливо звучала розповідь поетеси Лідії Михалевич, адже вона полюбила Любов як рідну доньку, а Любов Федорівна називає її «другою мамою». Вихованці гуртка «Мистецтво слова» Палацу учнівської молоді (керівник Тетяна Панасюк) натхненно й виразно прочитали вірші. Адже поезії Любові спалахують, наче зорі на небі. Здається, не поетеса творить їх, а поезія творить саму поетесу.

Із великим задоволенням пісні на слова і музику Любові Федорівни виконували учні Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена, вокальна студія «Співаночка» (керівник Тетяна Ярошик), вокальна група «Ластівки» (керівник Марія Лукач), учні Луцької загальноосвітньої школи №22 (керівник Ірина Гайдучик) тощо.

Творчість нашої землячки давно полюбилася не лише волинянам. Її знають далеко за межами України, її поезію вивчають та перекладають. Так, Ольга Єфіменко, викладач іноземної мови Луцького НВК №9, переклала поезію «Доброта» на англійську мову, а перекладач Степан Троцюк читав вірші поетеси іспанською.

Піднесено звучали вірші про любов поетів Володимира Ткачука та Валерія Іовлєва.

Поетеса та композитор Тетяна Бродасюк прочитала авторську поезію для своєї наставниці. Адже Любов Федорівна їй, вихователю дитячого садка, подарувала зелену дорогу в творче життя.

Глядачі переглянули авторські кліпи – «Розмарин-трава», «Не смій забути», «Сини мої».

Атмосфера поетично-пісенного свята була неймовірною! Тож залишається лише побажати, щоб поетична муза приходила до пані Любові знову і знову, щоб ніколи не міліла криниця її творчості та й надалі пульсувала її творча енергія, даруючи людям Віру, Надію та Любов!

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 685 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]