Головна » 2013 » Жовтень » 1 » День ветерана у Волинському краєзнавчому музеї (ВІДЕО).
14:13
День ветерана у Волинському краєзнавчому музеї (ВІДЕО).
День ветерана у Волинському краєзнавчому музеї (ВІДЕО).
З нагоди Міжнародного дня громадян похилого віку і Дня ветерана 1 жовтня у Волинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни, учасником битви під Кенігсбергом Василем Тихоновичем Мельничуком (1922 р.н.), ветеранами Спілки колишніх малолітніх в’язнів – жертв нацизму, фотомайстром Владленом Дроботьком.











Також присутні мали можливість оглянути виставку фоторобіт Владлена Дроботька – «В об’єктиві – ветерани», котрий робив фотосвітлини ветеранів протягом останніх тридцяти років, автор розповів про свій творчий шлях. На фотосвітлинах – зафіксовані ветерани у різні роки, учасники Великої Вітчизняної війни, багатьох із них вже немає серед нас. Підбірка фотосвітлин експонувалась у Києві та Львові.



Присутні на заході учні Волинського технікуму національного університету харчових технологій підготували для ветеранів музичні номери.



Другий місяць осені починається з особливої дати – 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.
Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день. Рішення про відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року №1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку». Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року №1135/2004 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.


 
Фото Л.Максимова
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1042 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]