Головна » 2020 » June » 12

На інтернет-сторінці «Волинь-нова» надали слово нинішнім володарям спільних – «Газети Волинь» і обласної журналістської спілки – «Оскарів». Зокрема, лауреату премії «За служіння суспільству» імені Степана Сачука, колишньому багаторічному директорові Любомльського краєзнавчого музею Олександру Остапюку та лауреату премії за краще висвітлення краєзнавчої тематики, заступнику головного редактора «Газети Волинь» Сергію Наумуку.

26 червня ВІППО та Волинська обласна організація НСКУ проводять V Всеукраїнські Косачівські педагогічні читання «Освіта та виховання в родині Косачів», приурочені до 150-річчя Андроника Лазарчука, відомого українського художника і педагога-організатора художньої освіти на Волині і в Україні, та 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

Образ Богородиці, Богоматері є одним із найбільш шанованих у християнстві. У колекції музею є чимало богородичних образів, кожен з яких свідчить про прагнення майстрів донести ідеї прославлення Богородиці як матері Сина Божого, як заступниці і помічниці віруючого люду.