Головна » 2021 » December » 3 » Затвердили Статут Музею історії сільського господарства Волині у новій редакції
12:35
Затвердили Статут Музею історії сільського господарства Волині у новій редакції
Затвердили Статут Музею історії сільського господарства Волині у новій редакції

Рішенням Луцької міської ради від 30.07.2021 було надано згоду на прийняття у власність Луцької міської територіальної громади частки статутного капіталу Музею історії сільського господарства Волині-скансену, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Ще у вересні між Волинською обласною радою та Луцькою міською радою було підписано акт приймання-передачі прав засновника та 51% статутного капіталу Музею. А в листопаді зборами засновників було прийнято рішення про передачу Луцькій міській територіальній громаді часток у статному капіталі Музею. Йдеться про 49%, які донедавна належали ексдиректору О. Середюку та Т. Янку.

У зв'язку з цим, сьогодні, на 22-й сесії, 33 голосами “за” депутати затвердили Статут Музею історії сільського господарства Волині у новій редакції. Юридичні зміни, за словами нинішнього очільника закладу Романа Ковальчука, сприятимуть належному управлінню скансеном: дозволять зберегти колектив та забезпечити його гідною зарплатою, яка, до речі, не виплачувалася з квітня цьогоріч. Тепер повноцінним засновником музею буде Луцька міська рада, а отже правовим колізіям, є сподівання, настане кінець.

Джерело: Луцька міська рада

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 1578 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]