Головна » 2016 » July » 30 » Володимир, яким ми його пам'ятаємо
13:26
Володимир, яким ми його пам'ятаємо
Володимир, яким ми його пам'ятаємо

Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» 28 липня презентувала збірник спогадів «Володимир, яким ми його пам’ятаємо (Людскі долі)», де зібрані унікальні розповіді про місто Володимир, про його жителів, про життєві стежки які переплелися з історією міста.

На круглому столі жителі міста поділилися яскравими деталями зі свого минулого, цікавими розповідями, а Людмила Патлашинська прочитала свої вірші присвячені місту та загиблим синам за волю України.

Разом з героїнями та героями нашої збірки кожен житель зможе повернутися назад у минуле і скуштувати кайзерки разом з Наталією Грабарчук, а з Людмилою Патлашинскою повернутися учнями у школу № 2. Мирослава Захарова розповість вам як сім’я подруги врятувала їй життя, а Ірина Мельник поділиться спогадами про свого батька Івана Мельника, знаного у місті зубного лікаря і підпільного священика. Толкаченкова Любов поверне вас у страшні події Другої світової війни, а Солодуха Антоніна розповість про своїх предків які будували казарми та Юріївську церкву. Разом з Богданом Новосадом запустите повітряну кулю у станції юних техніків, а Пономаренко Іван розкаже вам про кінотеатр у соборі. Корнійчук Вячеслав розповість вам де під час проведення каналізації знайшли підземелля і старокнязівську дорогу вимощену дубами, а Гринчук Петруня поділиться спогадами про реставрацію пам’яток у місті. Сусік Василь розповість вам хто перший у місті підняв жовто-блакитний прапор, а Корніюк Володимир про післявоєнну роботу ВПУ. Разом з Козар Галиною полікуєте пацієнтів, а з Лучинець Марією вас переселять з Грубешівського повіту на Дніпропетровщину. Ромащук Зінаїда розповість про нелегке життя у повоєнному місті. Тимчишина Лідія поділиться болючими спогадами як її виключили з університету за участь в націоналістичній організації, а Карпюк Вячеслав розкаже про панські маєтки у Пузові та Ворчині. Нагорняк Наталія розповість як їздили за продуктами у Володимир з Хмельницької області, бо в нас були дешевші ціни, а Савицька Єлизавета розповість вам про Устилуг. Разом з Хорунжим Миколою повернетесь у страшні роки німецької окупації, а з Кожуховською Антоніною попрацюєте в колкоспі за 5 коп. і 100 грам зерна. З Гайовим Анатолієм помандруєте по всій Україні, а Царук Ярослав розповість вам про банду «Чорна кішка». Разом з Дердюк Вірою відвідаєте садибу пана Готовського, а Яровенко Галина розповість вам про страшні роки голодомору. Свєтілова Тамра розповість про тяжку працю на маслозаводі, а Герасимович Людмила поділиться спогадами про Вольфа Мессінга, який приїжджав у Володимир.

Джерело: Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир»

Категорія: Державний історико-культурний заповідник „Стародавній Володимир” | Переглядів: 839 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]