Головна » 2014 » July » 2 » Волинський музей українського війська вже має свій прапор (ФОТО, ВІДЕО).
15:38
Волинський музей українського війська вже має свій прапор (ФОТО, ВІДЕО).
Волинський музей українського війська вже має свій прапор (ФОТО, ВІДЕО).

   У телевізійних новинах Волинської ОДТРК від 28 червня 2014 року розповіли про освячення прапора Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки.

   На прапорі три герби: у центрі – символіка музею, у верхньому лівому куті – Збройних Сил України, у правому – герб Національного військово-історичного музею України.

Довідково:

Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки створений на базі військового містечка № 38, розташованого у центрі м.Луцька, у відповідності з наказом Міністра оборони України від 18.03.1999 р.

Вже 24 червня 2000 року відбулося відкриття експозиції військової техніки на відкритому майданчику. З того моменту йде постійне поповнення експозиції різноманітними зразками бойової техніки, що використовувалась та використовується у військах.

 

В експозиції на відкритому майданчику представлено зразки військової техніки і озброєння, а саме: авіаційні комплекси, бронетанкова техніка, зенітно-ракетні комплекси, артилерійське озброєння, техніка служб забезпечення тилу Збройних Сил України та техніка військ зв’язку. При музеї працює військово-історична бібліотека. Виставкові зали музею розділені за тематичними напрямами: “Військова історія Волинсько-Галицької держави”, “Військова історія Волині Литовсько-Польського періоду”, “Військова історія Волині доби козаччини”, “Волинь у війні 1812 року”, “Брусиловський прорив на Волині”, “Волинь у Другій світовій війні”.

Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки постійно працює над пошуком і дослідженням військово-історичних пам’яток матеріальної і духовної культури, документальних і речових експонатів, військово-історичних мемуарів, музейної науково-методичної і довідкової літератури.

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 1096 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]