Головна » 2019 » March » 19 » Волинський музей українського війська відсвяткував 20-річчя (ФОТО, ВІДЕО)
15:44
Волинський музей українського війська відсвяткував 20-річчя (ФОТО, ВІДЕО)
Волинський музей українського війська відсвяткував 20-річчя (ФОТО, ВІДЕО)

17–18 березня у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки – філії Національного військово-історичного музею України, відбулися заходи, приурочені 20-ій річниці від дня його створення та Дню добровольця.

У неділю, 17 березня, у музеї відбулися День відкритих дверей, виступ клубу Середньовічного бою «Айна Бера» м. Луцька та представників «Козацького стрілецького братства». Відвідувачі святкувань мали змогу подивитись реконструкцію середньовічних боїв, оглянути виставку козацького та лицарського озброєння, здобути навички стрільби з лука, покуштувати смачного козацького кулешу. На заходи були запрошені діти, батьки яких загинули в зоні АТО/ООС захищаючи нашу Батьківщину. Для них була організована екскурсія по нашому музею.

Окремо було вшановано пам’ять добровольця та члена «Козацького стрілецького братства» Сергія Климчука, який загинув в зоні АТО і якому 19 березня виповнилося б 50 років. Перед присутніми виступили побратими та близькі родичі героя.

У понеділок, 18 березня відбулася урочиста академія з нагоди святкування 20- річного ювілею Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки. На святкування завітали представники міської та обласної ради, віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур, представники Національного військово-історичного музею України, обласного військкомату, військового ліцею, громадських організацій та місцеві ЗМІ.

З вступним словом звернувся до присутніх завідувач філії НВІМУ – ВРМУВВТ Пасюк І. М. розповівши про досягнення в роботі Музею. Далі виконувач повноважень міського голови та колишній військовий Пустовіт Г. О. сказав, що військові досягнення не з’являються на рівному місці. Вони повинні обов’язково базуватися на певному досвіді, напрацюваннях, в тому числі – технічних. Сьогодні у музеї ми бачимо зразки військової техніки, які показують, що така техніка постійно модернізується, змінюється. Основне завдання цієї техніки таке ж, як і перед Збройними силами України – захистити нашу державу.

Музей – це ще один із надзвичайно важливих елементів патріотичного виховання. Він доводить, що армії, а також її історії, потрібно приділяти велику увагу. І ми повинні розуміти, що ніколи і ніхто не нападе на ту державу, яка є потужною, єдиною, має міцні, високопрофесійні, підготовлені збройні сили, які в стані захистити свою державу. Це розуміння прийшло до нас важкою та трагічною ціною.

Окрім того, присутні мали змогу оглянути виставку «Польська авіація в часи 2-ї світової війни» та експозицію «Волиняни на захисті суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України в 2013-2018 рр.».

Джерело: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки

Відео 12 канал:

Відео UA: Волинь:

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 439 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]