Головна » 2014 » August » 13 » Відкрито фотовиставку „Антитерористична операція, весна 2014 року” (ФОТО, ВІДЕО).
14:22
Відкрито фотовиставку „Антитерористична операція, весна 2014 року” (ФОТО, ВІДЕО).
Відкрито фотовиставку „Антитерористична операція, весна 2014 року” (ФОТО, ВІДЕО).

   13 серпня у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулося відкриття фотовиставки «Антитерористична операція, весна 2014 року». Її передали для експонування у м.Луцьку з Національного військово-історичного музею України за сприяння його філії – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки.

   Нині на Сході країни тривають бойові протистояння між терористичними сепаратистські налаштованими угрупуваннями та воїнами української армії. Саме в такі моменти військові фотографи працюють, як митці та історики водночас. Світлини виставки презентують картини протистоянь, починаючи з анексії Криму у лютому-березні 2014 року та боротьби на перешийках півострова. Продовжують експозицію фотографії подій на Сході країни – від появи російських диверсантів і проросійськи налаштованих сепаратистів Донецької та Луганської областей – до сьогодення Антитерористичної операції. Саме цим подіям присвячено виставку українських фронтових кореспондентів – Олексія Дмитрашковского, Олексія Мазепи, Олександра Васильченка, Владислава Волошина, Віктора Грома та Владислава Селезньова.

   Створення виставки стало можливим за організаційної підтримки Міністерства оборони України, Управління преси та інформації Міноборони України, Благодійної фундації «Відкриті серця України» та Молодіжної громадської організації «Київський клуб «Червона Зірка».

   Експозицію у стінах бібліотеки матимуть змогу відвідати всі охочі до 22 серпня. До Дня Незалежності вона буде розгорнута у приміщенні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка, а згодом – у Луцькому інституті розвитку людини Університету «Україна».

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 1042 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]