Головна » 2018 » July » 9 » Відбувся семінар «Бізнес як військова стратегія: битва під Берестечком»
12:07
Відбувся семінар «Бізнес як військова стратегія: битва під Берестечком»
Відбувся семінар «Бізнес як військова стратегія: битва під Берестечком»

У Художньому музеї завершив роботу семінар під назвою «Бізнес як військова стратегія: битва під Берестечком», який тривав впродовж 5-6 липня. Він містив не тільки науково-практичне спрямування, а й культурно-мистецький аспект. Недаремно локаціями проведення занять було обрано Луцький замок, Художній музей (відділ Волинського краєзнавчого музею), Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» – важливі інституції, знайомство з якими не тільки поглиблює інтелектуальний рівень слухачів, а й впливає на їхній духовний та емоційний стан.

Опісля екскурсії замком Любарта учасники семінару познайомилися із Художнім музеєм, історією формування його колекції та шедеврами образотворчого мистецтва, що представлені в експозиції. Завідувач музею Зоя Навроцька розповіла про колекцію творів мистецтва на тематику вітчизняної минувшини і, зокрема, про серію полотен, присвячених битві під Берестечком тернопільського художника Дмитра Стецька (1943–2017). У 2016 році митець подарував музею тринадцять своїх творів. Його полотно «Берестечко» (1990 р. в.) стало зримим образом семінару. Аналізуючи його емоційний лейтмотив, стилістичні й технічні особливості, Зоя Навроцька наголосила на вельми цікавих прийомах , які застосовував у своїй роботі художник, символічну суть їхньої виражальної мови як своєрідної проекції почуттів українців минулого та сьогодення.

Лекція Сергія Лесняка «Моделі прийняття стратегічних рішень. Теорія конфлікту. Управління помилками» викликала у присутніх особливе захоплення.

Сергій Лесняк – викладач магістерських програм та програм управлінського розвитку LvBS. Директор компанії «RR Commodities» (Shanghai). Останні 14 років працює у КНР. Був представником компанії Ферекспо у Китаї з 2003 по 2007 рік. Закінчив гуманітарний факультет НаУКМА та EMBA CEIBS, де є членом ради випускників. Сергій підтримує принцип 3L (long life learning), та лише у 2017 році успішно закінчив курс «Applied Neuroscience» у Massachusetts Institute of Technology, «Strategic Thinking» у IMD Business School, «Negotiation for Senior Executives» у Harvard Law School, та «Entrepreneurship Essentials» у Harvard Business School. Сфери зацікавлень бізнес, економіка та культури Далекосхідного регіону. Має ряд публікацій у різних виданнях на ділову тематику та з історії Китаю. Один із ініціаторів створення спільноти українців Шанхаю. Член Шанхайської Асоціації Тайцзи (Чень). Впродовж останніх років працює над перекладом «Трактату про військове мистецтво» («У-цзи»).

В рамках семінару також відбувались практичні заняття, лекції на теми : «Досвід військового протистояння під Берестечком і його аналогії в сучасному бізнесі», «Проведення аналогій з військових стратегій на стратегії в бізнесі». Їх проводили: Вадим Задунайський, Андрій Рождественський – викладачі Львівської бізнес-школи Українського Католицького Університету.

На кінець події відбулось підведення підсумків, обмін вражень, думок та вручення кожному учаснику семінару Сертифікатів про завершення навчальної програми на тему «Бізнес як військова стратегія: битва під Берестечком».

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 563 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]