Головна » 2013 » Серпень » 24 » Відбулася Міжнародна історико-краєзнавча конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. З історії єврейської громади Волині”.
14:15
Відбулася Міжнародна історико-краєзнавча конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. З історії єврейської громади Волині”.
Відбулася Міжнародна історико-краєзнавча конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. З історії єврейської громади Волині”.

   Волинським краєзнавчим музеєм спільно з Маневицьким краєзнавчим музеєм та Волинською  обласною організацією Національної спілки краєзнавців України підготовлено та 21-23 серпня проведено у смт.Маневичах та м.Луцьку ХLІХ Міжнародну історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. З історії єврейської громади Волині”.

   У конференції взяли участь науковці, експерти, політики з Ізраїлю, США, України, зокрема, делегація з США в кількості 20 чоловік, серед них професори, науковці, очевидці та представники трьох поколінь українських нащадків єврейських жителів Маневич, які 70 років тому вимушено залишили Волинське Полісся. З української сторони на конференції виступили науковці, які вивчають питання Голокосту в Україні, зокрема, з Києва, Львова, Луцька, Острога та ін.

   Прозвучали доповіді та повідомлення з історії єврейського населення волинського краю, про Голокост Другої світової війни в історії України та увічнення пам’яті його жертв на Волині. Тексти доповідей та повідомлень, подані на конференцію, будуть надруковані у науковому збірнику її матеріалів.

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 1028 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]